Спа хотел Девин - Девин 4*

Спа хотел Девин - Девин
от 90 лв.

До центъра: 0 км.

Деца: детски кът, детски басейн.

Паркинг: Да (безплатен).

Хранене: закуска
Дестинация: Девин

За Спа хотел Девин - Девин

Кратко описание: Спа хотел Девин - Девин е луксозен четиризвезден хотел, част от веригата Шарлопов хотелс, подходящ за семейна почивка и балнеолечение. Отворен е целогодишно за посетители.

Стаи: Спа хотел Девин - Девин разполага общо с 62 стаи, от които 6 луксозни апартамента, 8 единични стаи, 48 двойни стаи.

В стаята: Стаите в Спа хотел Девин - Девин са оборудвани с мини бар, сателитна TV, телефон, тераса, в баните душ кабина и сешоар.

Гледка от стаята: грaд.

Ресторанти и барове: В Спа хотел Девин - Девин има основен ресторант барбекю със 150 места, Нощен бар с 50 места, Виенска сладкарница с 50 места и Лоби бар с 24 места.

Удобства в хотела: Хотел Девин - Девин предлага кoшaрки, бизнес център, рум сервиз, химическо чистене, пералня, гладене, банка за обмен на валута, сейф.

Конферентни зали: Спа хотел Девин има 1 конферентна зала със 80 местa.

Спорт и рекреация: Електронно казино, фитнес.

СПА център: Спа центърът на Спа хотел Девин - Девин разполага с модерен СПА център, който предлага закрит басейн с детска секция /с минерална вода/, терапевтичен басейн, басейн "уморени крака", малък външен басейн, лечебни програми, терапевтични програми, лечебни масажи, зонотерапия, перлена и магнитни вани, инхалации, калолечение, тангентор.

- Още хотели в Девин.

Цени за Спа хотел Девин - Девин

Цената на Спа хотел Девин - Девин за 2020 е в ЛВ и включва:

Нощувка на СТАЯ, закуска, ползване на открит топъл минерален басейн, закрит плувен басейн с детска секция, термален басейн с Беденска Минерална Вода и джакузи, парна баня, сауна, лека сауна, фитнес, WI-FI, паркинг, туристическа такса, хотелска застраховка

Вид настаняване ВВ

01.04.2020-30.06.2020

01.10.2020-30.10.2020

01.07.2020-30.09.2020

Апартамент тип студио за двама 140 лв. 161 лв.
Двойна стая за двама 90 лв. 108 лв.
Единична стая 73 лв. 82 лв.
Дете 6-11.99 г. на доп. легло
в двойна стая или апартамент
26 лв. 26 лв.
Възрастен на доп. легло
в двойна стая или апартамент
34 лв. 34 лв.
Дете до 5.99 г. на доп. легло
в двойна стая или апартамент
Безплатно Безплатно

Цените са за помещение и включват: нощувка със закуска, ползване на открит топъл минерален басейн, закрит плувен басейн с детска секция, термален басейн с Беденска Минерална Вода и джакузи, парна баня, сауна, лека сауна, фитнес, WI-FI, паркинг, туристическа такса, хотелска застраховка

Цените Не важат по време на официални празници!

Допълнителна информация за Спа хотел Девин - Девин

Град Девин има над 8000 жители и се намира в Южна България. В Област Смолян е, в близост до Пампорово и Чепеларе. Градът е трети по големина в областта след Смолян и Златоград и е административен център на община Девин. Подреден амфитеатрално в едноименната котловина на 684 м. над морското равнище. Градът се е казвал Девин, Дьовлен, Диовлинг, а в индоевропейски езикови източници името на Девин се превежда "божествен".

Девин е град приличащ на приказка в сърцето на Родопите. В този дивен и примамлив кът ще можете да се насладите на чист въздух, красива природа и тишина. Девин е мястото където ще се почуствате природени от удивителното съчетание на реки, величествени планини и минерални извори.

Девин е подходящ за почивка през четирите сезона на годината, но това което ще остане незабравимо за посетителя е топлото гостоприемство на девинчани и жителите от региона и възможността да опитат от чистите и натурални вкусотии и специалитети като пататник, родопски клин, балканска пъстърва и смилянски фасул.

Възможности за почивка в Девин предлагат много хотели и къщи за гости като Спа хотел Орфей, Спа хотел Девин и Спа хотел Персенк.

Допълнителни екскурзии

Забележителности в района:


Природна забележителност Слона
Природна забележителност Слона се намира на брега на Широколъшката река сред Родопите, на 4 км от град Девин, близко до село Настан. Представлява скално образувание, поразително наподобаващо слон. Скалата завършва с твърд каменен стълб, приличащ на хобот на слон. Получената дупка е с размери около 3 метра на 3 метра и вероятно някога е била вход на пещера. Цялата местност е карстова и има множество дупки и пещери.


"Харамийската" пещера
"Харамийската" пещера се намира в близост до Дяволското гърло. Тя не е благоустроена, но се използва за пещерен туризъм заради намиращите се в нея археологически находки. В "Харамийска" пещера можете да достигнете само със специална екипировка. Любителите на екстремни преживявания, под водачеството на инструктори по пещерно дело, могат да стигнат пеша до подножието на пещерата. До входа на пещерата, където са намерени останки от пещерните хора, се стига след стръмно изкачване. След провирането през лабиринтите на пещерата идва ред на главното - спускане от 43 метра в центъра на подземна каверна, дълга 180 метра.


Римски Кемеров мост
Наричат го римски, защото според някои изследователи датира от римско време, и още кемеров, т. е. сводест, сводообразен. Кемеровият мост е едносводест, дълъг е 30, широк 3 и висок 6 метра. Прехвърлил е като лък Девинска река и здраво се държи с двата си края за скалистите й брегове. Изграден е без хоросанова спойка в основите. Правилно наредените речни блокове очертават снагата му. Високата част на дъгата горе се крепи само на няколко полуобработени четвъртити камъни.

Защитена местност Чаирите
Разположена е в Западните Родопи на около 1600 метра надморска височина, и на близо 20 км разстояние от село Триград. Тук се намира природният феномен "Пияната гора", както и 7-те чаирски свлачищни езера, запазени от епохата на кватернера. Езерата са изключително красиви, с кристално-чиста вода, в която вирее планинска пъстърва. Обградени са от над 2000 дка ливади, откъдето идва и името им (думата "чаир" в превод от турски език означава "ливада"). Едно от езерата, обвито в мъгли и изпарения, заобиколено от дървета с причудливи форми, се нарича Магическото езеро. За него се носят легенди, че е обитавано от самодиви, които със сладките си песни и красивите си танци примамват и омагьосват овчарите.

Село Широка лъка
Село Широка Лъка се намира на 22 км от Девин. Многобройните къщи, съхранили характерната Родопска архитектура, калдъръмени улици, сводести мостове на реката, характерния говор, песни и обичаи на местните хора са дали основание село Широка лъка да бъде обявено за архитектурен и етнографски резерват. Името на селото идва от сравнително широкото речно разклонение "лъка" на едноименната река. Любимо място на туристите са: Етнографския музей, "Успение Богородично", родната къща на големия български родолюбец Екзарх Стефан и други.

"Момата"
Великолепното скално образувание се намира на 18 км от град Девин и на около 1 км от Широка лъка. То представлява красива скала, висока 6 метра, наречена от местното население "Момата". Гледана отдалеч, тя наподобява стройна девойка, държаща хурка в ръка. Образуването на момата е свързано с ерозията на скалите и действието на външните земни сили.

Природни резервати "Казаните", "Кастраклий" и "Старата гора - Шабаница"
"Казаните" се намира в землището на село Мугла, на 20 км от Девин и обхваща 161 хектара. Създаден е с цел да се съхранят причудливи форми на природата и смесени гори от ела, черен бор, бук, смърч и характерните за тях флора и фауна. "Кастраклий" е разположен на 20 км от Девин по поречието на Малка река и Кобилино бранище в замлището на село Борино на надморска височина 1000 - 1200 метра. Обхваща територията от 124 хектара, върху която се съхраняват едни от най-запазените и неповлияни от човешката дейност гори от черен бор заедно с 337 вида висши растения, сред които много редки и ендемични видове.. "Старата гора - Шабаница" е резерват обособен през 1956 година и е разположен по горното течение на Чаирска река, на около 40 км югоизточно от село Триград, съвсем близо до границата с Гърция.

Крепостта на връх Турлата
Крепостта "Турлата", съградена в началото на Х век, се намира на едноименния връх Турлата, в чието подножие е село Стикъл. Връх Турлата има рядко красива и силно изразена форма, която отдалеч прилича на купа сено. Той е висок 1822 метра и от него се разкрива широка гледка към южните склонове на родопския рид Чернатица и малката широколъшка долина. Руините на изградената върху него голяма средновековна крепост са много добре запазени и до днес. Заедно с крепостите Градището - в подножието на връх Орфей и Врача - в Стойките, играят важна роля за защитата на този район на България.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48