Спа хотел Холидей 4*

Спа хотел Холидей

цена за двама - 3 нощувки
До центъра:
3,5 км.
Деца: детски външен басейн, детска площадка, бебешка кошарка по предварителна заявка.

Паркинг: Да.
Животни: Не
Оценка (booking): 7.8/ от 10

Хранене: закуска
Дестинация: Велинград

За Спа хотел Холидей

Кратко описание: Спа хотел Холидей - Велинград се намира съвсем близо до езерото Клептуза (кв Чепино) - най-големият карстов извор в България. Модерният и комфортен хотел е отворен целогодишно за посетители и е подходящ както за почивка, така и за провеждане на конферентни и бизнес срещи.

Стаи: Спа хотел Холидей - Велинград има общо 27 стаи, от които 13 Двойни стаи, 8 Двойни стаи Делукс, 3 Студиа Супериор, 2 Апартамента Супериор и 1 Мезонет - ВИП Апартамент. Има стаи за инвалиди и за непушачи. Хотелът предлага много удобства, безупречен комфорт, безкрайно гостоприемство и професионална грижа за безпроблемния престой на своите гости.

В стаята: В стилните, уютни и просторни стаи на Спа хотел Холидей - Велинград има кабелна телевизия, мини бар, безжичен интернет, климатик и тераса/балкон.

Гледка от стаята: планина, град, басейн.

Ресторанти и барове: Спа хотел Холидей - Велинград предлага голям Ресторант, Лоби бар, Витамин бар и Пул бар, където гостите могат да се насладят на приятна атмосфера и отлично приготвените ястия и напитки.

Удобства в хотела: В Спа хотел Холидей - Велинград има рум сервиз, фризьорски салон (подстригване, изсушаване, къдрене, прическа, ноктопластика и маникюр), сейф на рецепция, интернет, копирни услуги, трансфери, таксиметрови услуги, събуждане по телефона, стая за багаж, пералня, ютия на рецепция, гладене и химическо чистене.

Конферентни зали: Холидей - Велинград предлага на своите бизнес клиенти 1 конферентна зала с капацитет 30 седящи места (подредени в тип киносалон) или 15 места (подредени в овал) за работни срещи. Оборудвана е с мултимедия, високоскоростен интернет и аудиосистема с широк панорамен изглед, внасящ светлина и простор. При организацията на мероприятия се осигуряват и екран, флипчарт, бяла дъска, азвучителна уредба с микрофони, лекторска катедра, компютър, мултимедиен проектор и други. Залата е подходяща както за провеждане на бизнес срещи, семинари, презентации, обучения, делови срещи, така и за по-неформални мероприятия като официални вечери, коктейлни партита и други.

Спорт и рекреация: открит и закрит басейн (6м x 4,5м , температурата на водата варира от 32/33 до 35/36 градуса).

СПА център: Хотел Холидей - Велинград разполага с модерен спа и уелнес център, който предлага на своите гости съчетание между здравословни процедури и приятни усещания. Спа центърът е едно от най-често предпочитаните за посещение места в хотела. Разделен е на три зони - Релаксация, Спа удоволствия и Спа процедури. В тях се помещават открит и закрит басейн, сауна, парна баня, зала за релакс и масажи (хамам масаж и класически масажи) и витамина бар.

- Още хотели във Велинград.

Цени за Спа хотел Холидей

Цената на Спа хотел Холидей - Велинград за 2020 е в ЛВ и включва:

Нощувкa за ДВАМА, закуска, ползване на минерален басейн в СПА - център, сауна, парна баня, зала за релакс, открити басейни при Pool bar - за възрастни с хидромасажна пейка и малък за деца, шезлонг, чадър - само за летния сезон, детска площадка, Wi-FI, багажно отделение, охраняеми паркинги, застраховка, туристически данък.

Цени валидни до 20.12.2020 г.

Вид настаняване:

Цена на ден

Двойна стая за двама

82 лв.

Двойна делукс за двама

85 лв.

Двойна делукс за единична

75 лв.

Студио

106 лв.

Апартамент

139 лв.

VIP апартамент- мезонет

195 лв.

Допълнително легло

29 лв.

- Дете до 11.99 години се настаняват безплатно в стаята на родителите на база нощувка със закуска.
- При настаняване на възрастен и дете до 11.99г., стаята се таксува като единична.

Допълнителна информация за Спа хотел Холидей

История на Регион Чепинско - Велинград

Историята на България е изключително богата. Принос към нея има и региона Чепинско.
В началото на 20 век са открити следи от прастари животни. През 1985 г. българо - френска експедиция поставя началото на изследването на това най-значимо в Югоизточна Европа находище на различни видове животински видове от далечните праисторически епохи.
Античността е периодът, в който може да се потърси значимото, специфично присъствие на региона в културата на Древна Тракия. Археологическите проучвания в Чепинско и откритите крепости, поселища и светилища, дават богата информация и многобройни материали, свързани с тракийското племе беси. Култовите средища на бесите дават основание за предположение относно тяхното обособено място сред тракийските племена - като жреци, подържащи религиозния култ. Това обяснява развитието и производството на специфичен тип култова керамика. Поради най-широкото си разпространение тук и представяне с най-добри образци, тя получава името на региона - керамика тип "Цепина". Откритите находки са предимно фрагменти от ритуално счупени съдове. Разпространението на керамиката тип "Цепина" се открива по цялата територия на Южна България, с постепенно избледняване на образците при отдалечаване от центъра, какъвто е представлявал Чепинско.
Религиозните вярвания на древните траки, учените свързват с митичния певец Орфей. С неговото име, се обозначава и обобщената представа за религиозните обреди и мистерии, които са изпълнявали жреците на траките.
Същинското средновековие е втория период, в който историята на региона има свое специфично значение и място в историята на България. Това е времето на появата на крепостта "Цепина", която постепенно се превръща в значим фактор от отбранителната система на Българското царство по Родопите. Названието на крепостта се налага като име на цялата околия. Нейните достойнства като крепост и замък са оценени от Деспот Слав. За кратък период от време тя е столица на неговото самостоятелно феодално владениие. Тези години са свързани с женитбата му с дъщерята на император Хенри II - Маргарита-Изабела, нейното пристигане в Родопите и ранната й смърт. Предание за тази деспина и императорска дъщеря пази спомена за тези събития. До края ХIХ век името на Деспота се налага като название на този дял от Родопите - Славиеви гори, а на град Доспат и до наши дни.
Турското робство носи нови промени в този район на Родопите. Крепостта е разрушена, но названието на котловината и принадлежащите й планини остава Цепина / Чепино. Превръщането на района във вакъфски имот играе значима роля при оформянето на спецификите му като обособено краище.
Периодът на турското робство донася промяната в религиозната принадлежност на част от населението на Родопите. Значението му като част от процесите на българската нация през Възраждането не подлежи на съмнение. То е също много голямо за формиране на представата за турското робство, която намира израз в българската литература - книгата на Антон Дончев "Време разделно", в киното - филма направен по нея, в изобразително изкуство - картината на Златю Бояджиев.
Спомените за смутните кърджалийски времена, съхранени като предания и песни за Хаджи Башко, се потвърждават от запазената до началото на ХХ век стена - шарампол и триетажна кула. Дълги години те са свидетелство за битките на чепинци срещу хайти и кърджалии, за съвместния опит на християни и мюсюлмани да запазят своите селища.
Най-значителното находище на термални води в България се намира тук в Чепинско - термалните извори в и около Велинград са близо 80 на брой с температура от 26 оС до 98 оС. Наличието на това природно богатство в района на Велинград оказва влияние върху развитието на селищата от дълбока древност. Археологическите находки свидетелстват за построените тук римски бани, а писмените документи ни дават сведения за височайши визити на чепинските бани от нашите князе и царе през Средновековието.
Няколко века по-късно, по време на османското владичестмво, са построени четири нови бани. Първа сред тях е издигната през 1750 г. в Чепино Мъжка (Радонова) баня, а на следващата година е построена Мъжка (Кремъчна) баня в Лъджене. Две женски бани - в Чепино и Лъджене, са построени през първата половина на 19 век. Днес тези обществени сгради са най-старите съхранени и действащи бани в България.
Чепинското население не останало настрана от Възраждането и националноосвободителните борби на българския народ. Каменчани изградили новата църква "Св. Троица". Тя се превърнала в средище, където се укрепвало българското самосъзнание и се разпространявали знания и просвета. Към църквата през се открива първоначално килийно училище, а след това и класно училище, помещавало се в самостоятелна сграда. Първите учители били Илия Ждраков, Паун Гугалов, даскал Партений, даскал Саев - той въвежда като учебник "Рибния буквар", Георги Чолаков - Дядо Даскал, Стою Масларов, Сава Докторов.
Събитията от трагичната априлска епопея на Батак не подминават населението на Чепинско. Неговото активно участие в национално освободителните борби на българския народ срещу Османската империя достига апогея си през последните години на 19 и първите десетилетия на 20век. Чепинско се превръща в един от основните гранични пунктове на ВМРО. От тук се осигурява връзка с поробена Македония, снабдяват се с оръжие най-близките райони, прехвърлят се чети.
Модерната епоха донася промяна в развитието на района. Едно писмо на Найден Геров ни информира за неговия избор на Чепинските бани като място за отдих през лятото. Това е първото свидетелство в България за налагане модата на балнеокурортите, актуална по това време и в Европа.
Постепенно в края на 19 век и особено през първите десетилетия на 20 век трите селища - Лъджене, Каменица и Чепино-Баня, се оформят като един от най-популярните курорти в България. Особени заслуги за тяхното налагане като водещ курорт има кметът Йосиф Шнитер. По негова инициатива през 1937 г. е построен минералния плаж в Лъджене - един своеобразен венец на усилията му.
Бурните години на Втората световна война не подминават и този тих и спокоен кът от Родопите. Тук се сформира партизански отряд, прераснал в бригада "Чепинец". През на 1944 - 1945 г. по-голямата част от партизаните, заедно с доброволци от Чепинско, участват в бойните действия срещу хитлеристка Германия. Сред свидните жертви на партизанската борба се откроява саможертвата на Вела Пеева. Затова не изненадва избора на нейното име за патрон на новия град - Велинград.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48