Спа хотел Холидей - Велинград 4*

Спа хотел Холидей - Велинград
от 78 лв.

До центъра: 3,5 км.

Деца: детски външен басейн, детска площадка, бебешка кошарка по предварителна заявка.

Паркинг: Да.

Животни: Не.

Хранене: закуска
Дестинация: Велинград

За Спа хотел Холидей - Велинград

Кратко описание: Спа хотел Холидей - Велинград се намира съвсем близо до езерото Клептуза (кв Чепино) - най-големият карстов извор в България. Модерният и комфортен хотел е отворен целогодишно за посетители и е подходящ както за почивка, така и за провеждане на конферентни и бизнес срещи.

Стаи: Спа хотел Холидей - Велинград има общо 27 стаи, от които 13 Двойни стаи, 8 Двойни стаи Делукс, 3 Студиа Супериор, 2 Апартамента Супериор и 1 Мезонет - ВИП Апартамент. Има стаи за инвалиди и за непушачи. Хотелът предлага много удобства, безупречен комфорт, безкрайно гостоприемство и професионална грижа за безпроблемния престой на своите гости.

В стаята: В стилните, уютни и просторни стаи на Спа хотел Холидей - Велинград има кабелна телевизия, мини бар, безжичен интернет, климатик и тераса/балкон.

Гледка от стаята: планина, град, басейн.

Ресторанти и барове: Спа хотел Холидей - Велинград предлага голям Ресторант, Лоби бар, Витамин бар и Пул бар, където гостите могат да се насладят на приятна атмосфера и отлично приготвените ястия и напитки.

Удобства в хотела: В Спа хотел Холидей - Велинград има рум сервиз, фризьорски салон (подстригване, изсушаване, къдрене, прическа, ноктопластика и маникюр), сейф на рецепция, интернет, копирни услуги, трансфери, таксиметрови услуги, събуждане по телефона, стая за багаж, пералня, ютия на рецепция, гладене и химическо чистене.

Конферентни зали: Холидей - Велинград предлага на своите бизнес клиенти 1 конферентна зала с капацитет 30 седящи места (подредени в тип киносалон) или 15 места (подредени в овал) за работни срещи. Оборудвана е с мултимедия, високоскоростен интернет и аудиосистема с широк панорамен изглед, внасящ светлина и простор. При организацията на мероприятия се осигуряват и екран, флипчарт, бяла дъска, азвучителна уредба с микрофони, лекторска катедра, компютър, мултимедиен проектор и други. Залата е подходяща както за провеждане на бизнес срещи, семинари, презентации, обучения, делови срещи, така и за по-неформални мероприятия като официални вечери, коктейлни партита и други.

Спорт и рекреация: открит и закрит басейн (6м x 4,5м , температурата на водата варира от 32/33 до 35/36 градуса).

СПА център: Хотел Холидей - Велинград разполага с модерен спа и уелнес център, който предлага на своите гости съчетание между здравословни процедури и приятни усещания. Спа центърът е едно от най-често предпочитаните за посещение места в хотела. Разделен е на три зони - Релаксация, Спа удоволствия и Спа процедури. В тях се помещават открит и закрит басейн, сауна, парна баня, зала за релакс и масажи (хамам масаж и класически масажи) и витамина бар.

- Още хотели във Велинград.

Цени за Спа хотел Холидей - Велинград

  • За специални цени и празнични оферти на хотела, погледнете най-долу!

Цената на Спа хотел Холидей - Велинград за 2017 е в ЛВ и включва: Нощувкa за ДВАМА, закуска, ползване на минерален басейн в СПА - център, сауна, парна баня, зала за релакс, открити басейни при Pool bar - за възрастни с хидромасажна пейка и малък за деца, шезлонг, чадър, детска площадка, Wi-FI, багажно отделение, охраняеми паркинги, застраховка, туристически данък.

Цени валидни до 20.12.2017

Вид настаняване

Цена на ден

Двойна стая за двама

78 лв.

Двойна делукс за двама

82 лв.

Двойна делукс за единична

73 лв.

Студио

104 лв.

Апартамент

134 лв.

VIP апартамент- мезонет

195 лв.

Допълнително легло

30 лв.

Зaбeлeжкa:

  • Дете до 11.99 години се настаняват безплатно в стаята на родителите на база нощувка със закуска.
  • Цените на апартаментите са валидни за 2 възрастни и 2 деца до 12 ненавършени години.
  • При настаняване на възрастен и дете до 11.99г., стаята се таксува като единична.
  • За Резервации - до 2 дни след потвърждаване на резервация, се заплащат 50% от стойността й. 15 дни преди настаняване се заплаща останалата част от сумата!

  • Посочените цени и отстъпки не са валидни по време на официални и национални празници, когато са в сила специални оферти!

Допълнителна информация за Спа хотел Холидей - Велинград

История на Регион Чепинско - Велинград

Историята на България е изключително богата. Принос към нея има и региона Чепинско.
В началото на 20 век са открити следи от прастари животни. През 1985 г. българо - френска експедиция поставя началото на изследването на това най-значимо в Югоизточна Европа находище на различни видове животински видове от далечните праисторически епохи.
Античността е периодът, в който може да се потърси значимото, специфично присъствие на региона в културата на Древна Тракия. Археологическите проучвания в Чепинско и откритите крепости, поселища и светилища, дават богата информация и многобройни материали, свързани с тракийското племе беси. Култовите средища на бесите дават основание за предположение относно тяхното обособено място сред тракийските племена - като жреци, подържащи религиозния култ. Това обяснява развитието и производството на специфичен тип култова керамика. Поради най-широкото си разпространение тук и представяне с най-добри образци, тя получава името на региона - керамика тип "Цепина". Откритите находки са предимно фрагменти от ритуално счупени съдове. Разпространението на керамиката тип "Цепина" се открива по цялата територия на Южна България, с постепенно избледняване на образците при отдалечаване от центъра, какъвто е представлявал Чепинско.
Религиозните вярвания на древните траки, учените свързват с митичния певец Орфей. С неговото име, се обозначава и обобщената представа за религиозните обреди и мистерии, които са изпълнявали жреците на траките.
Същинското средновековие е втория период, в който историята на региона има свое специфично значение и място в историята на България. Това е времето на появата на крепостта "Цепина", която постепенно се превръща в значим фактор от отбранителната система на Българското царство по Родопите. Названието на крепостта се налага като име на цялата околия. Нейните достойнства като крепост и замък са оценени от Деспот Слав. За кратък период от време тя е столица на неговото самостоятелно феодално владениие. Тези години са свързани с женитбата му с дъщерята на император Хенри II - Маргарита-Изабела, нейното пристигане в Родопите и ранната й смърт. Предание за тази деспина и императорска дъщеря пази спомена за тези събития. До края ХIХ век името на Деспота се налага като название на този дял от Родопите - Славиеви гори, а на град Доспат и до наши дни.
Турското робство носи нови промени в този район на Родопите. Крепостта е разрушена, но названието на котловината и принадлежащите й планини остава Цепина / Чепино. Превръщането на района във вакъфски имот играе значима роля при оформянето на спецификите му като обособено краище.
Периодът на турското робство донася промяната в религиозната принадлежност на част от населението на Родопите. Значението му като част от процесите на българската нация през Възраждането не подлежи на съмнение. То е също много голямо за формиране на представата за турското робство, която намира израз в българската литература - книгата на Антон Дончев "Време разделно", в киното - филма направен по нея, в изобразително изкуство - картината на Златю Бояджиев.
Спомените за смутните кърджалийски времена, съхранени като предания и песни за Хаджи Башко, се потвърждават от запазената до началото на ХХ век стена - шарампол и триетажна кула. Дълги години те са свидетелство за битките на чепинци срещу хайти и кърджалии, за съвместния опит на християни и мюсюлмани да запазят своите селища.
Най-значителното находище на термални води в България се намира тук в Чепинско - термалните извори в и около Велинград са близо 80 на брой с температура от 26 оС до 98 оС. Наличието на това природно богатство в района на Велинград оказва влияние върху развитието на селищата от дълбока древност. Археологическите находки свидетелстват за построените тук римски бани, а писмените документи ни дават сведения за височайши визити на чепинските бани от нашите князе и царе през Средновековието.
Няколко века по-късно, по време на османското владичестмво, са построени четири нови бани. Първа сред тях е издигната през 1750 г. в Чепино Мъжка (Радонова) баня, а на следващата година е построена Мъжка (Кремъчна) баня в Лъджене. Две женски бани - в Чепино и Лъджене, са построени през първата половина на 19 век. Днес тези обществени сгради са най-старите съхранени и действащи бани в България.
Чепинското население не останало настрана от Възраждането и националноосвободителните борби на българския народ. Каменчани изградили новата църква "Св. Троица". Тя се превърнала в средище, където се укрепвало българското самосъзнание и се разпространявали знания и просвета. Към църквата през се открива първоначално килийно училище, а след това и класно училище, помещавало се в самостоятелна сграда. Първите учители били Илия Ждраков, Паун Гугалов, даскал Партений, даскал Саев - той въвежда като учебник "Рибния буквар", Георги Чолаков - Дядо Даскал, Стою Масларов, Сава Докторов.
Събитията от трагичната априлска епопея на Батак не подминават населението на Чепинско. Неговото активно участие в национално освободителните борби на българския народ срещу Османската империя достига апогея си през последните години на 19 и първите десетилетия на 20век. Чепинско се превръща в един от основните гранични пунктове на ВМРО. От тук се осигурява връзка с поробена Македония, снабдяват се с оръжие най-близките райони, прехвърлят се чети.
Модерната епоха донася промяна в развитието на района. Едно писмо на Найден Геров ни информира за неговия избор на Чепинските бани като място за отдих през лятото. Това е първото свидетелство в България за налагане модата на балнеокурортите, актуална по това време и в Европа.
Постепенно в края на 19 век и особено през първите десетилетия на 20 век трите селища - Лъджене, Каменица и Чепино-Баня, се оформят като един от най-популярните курорти в България. Особени заслуги за тяхното налагане като водещ курорт има кметът Йосиф Шнитер. По негова инициатива през 1937 г. е построен минералния плаж в Лъджене - един своеобразен венец на усилията му.
Бурните години на Втората световна война не подминават и този тих и спокоен кът от Родопите. Тук се сформира партизански отряд, прераснал в бригада "Чепинец". През на 1944 - 1945 г. по-голямата част от партизаните, заедно с доброволци от Чепинско, участват в бойните действия срещу хитлеристка Германия. Сред свидните жертви на партизанската борба се откроява саможертвата на Вела Пеева. Затова не изненадва избора на нейното име за патрон на новия град - Велинград.

Оферти за Спа хотел Холидей - Велинград 4*

Уебдизайн от Creative Partners

София, ул. Опълченска 76, ет. 1, офис 8
E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 02/ 417 43 43, 0888/ 25 09 48