Хотели в Девин

Град Девин има над 8000 жители и се намира в Южна България. В Област Смолян е, в близост до Пампорово и Чепеларе. Градът е трети по големина в областта след Смолян и Златоград и е административен център на община Девин. Подреден амфитеатрално в едноименната котловина на 684 м. над морското равнище. Градът се е казвал Девин, Дьовлен, Диовлинг, а в индоевропейски езикови източници името на Девин се превежда “божествен”.
Девин е град приличащ на приказка в сърцето на Родопите. В този дивен и примамлив кът ще можете да се насладите на чист въздух, красива природа и тишина. Девин е мястото където ще се почуствате прeродени от удивителното съчетание на реки, величествени планини и минерални извори.
Девин е подходящ за почивка през четирите сезона на годината, но това което ще остане незабравимо за посетителя е топлото гостоприемство на девинчани и жителите от региона и възможността да опитат от чистите и натурални вкусотии и специалитети като пататник, родопски клин, балканска пъстърва и смилянски фасул.

село Баня,         Мелник,                Правец,          Старозагорски бани,

Банкя,                Добринище,          Павел баня,        Разлог,           Хисаря,

Велинград,         Панагюрище,        Сандански,         Чифлик,         Чепеларе,

Подреждане по:

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48