Хотел Хилез - Трявна 3*

Хотел Хилез - Трявна

Кратко описание: Хотел Хилез - Трявна се намира в центъра на града, на ул. Стара Планина 17.

До центъра: 0м.

Паркинг: Да.

Животни: Не.

Пакетни цени:

- За цени по периоди, кликнете върху снимката!

Хранене: закуска
Дестинация: Трявна

За Хотел Хилез - Трявна

Стаи: В хотел Хилез - Трявна има общо 24 помещения, от които: 15 двойни стаи и 9 спални с допълнително легло.

В стаята: В стаите на хотел Хилез - Трявна има кабелна TV, телефон, климатик, парно отопление и самостоятелен санитарен възел.

Гледка от стаята: град, планина.

Ресторанти и барове: Хотел Хилез - Трявна има Механа с традиционни български национални ястия и Лоби бар с капацитет 40 места.

Удобства в хотела: В хотел Хилез - Трявна разполага със сейф намиращ се на рецепцията, на хотела.

- Още хотели в Трявна.

Цени за Хотел Хилез - Трявна

  • За специални цени и празнични оферти на хотела, погледнете най-долу!

Цената в хотел Хилез - Трявна за 2016 е в ЛВ и включва: Нощувка, закуска, туристическа такса, хотелска застраховка и ДДС.

Настаняване Цена на вечер
единична стая 40 лв.
двойна стая 50 лв.
двойна стая със спалня 50 лв.
тройна стая 65 лв.

Забележка:

  • Дете до 1,99г - безплатно.
  • Дете от 2 - 11,99г на доп легло - 15лв.
  • За Резервации - до 2 дни след потвърждаване на резервация, се заплащат 30% от стойността й. 15 дни преди настаняване се заплаща останалата част от сумата!
  • Посочените цени и отстъпки не са валидни по време на официални и национални празници, когато са в сила специални оферти!

Допълнителна информация за Хотел Хилез - Трявна

Град Трявна е възрожденски град, разположен в северните склонове на Стара планина, по поречието на река Тревненска. Има около 12 000 жители и се намира на 240 км от Варна, на 230 км от София, на 210 км от Бургас и на 20 км от Габрово. Градът е заобиколен от зелени поляни и вековни иглолистни и широколистни гори. Въздухът тук е чист, планински, а климатът е мек и подходящ за възстановяване на болни от белодробни заболявания.

Корените на селището са още от тракийската епоха. Документи за съществуването му обаче са открити от 12 век. По време на турското робство жителите на Трявна охранявали прохода, минавал оттук, и се ползвали с известни привилегии. Населението на градчето е било изцяло българско и не е тормозено от поробителите. През Възраждането особен разцвет достигат занаятите и градчето се разраства. Тревненските възрожденски къщи имат собствена архитектура. Приземните им етажи са с неправилна форма и в тях са се помещавали занаятчии и търговци. Горните им етажи са с издадени напред еркери, построени на релефни дървени греди. Покривите са покрити с плочи, издялани от скали. Старинният град е обявен за архитектурен резерват.

Допълнителни екскурзии

Забележителности в Трявна:

В Трявна се намират някои от забележителностите присъстващи в Стоте национални туристически обекта: Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство с лятно работно време (юни-септември): 09 - 19 ч. и зимно работно време (октомври - май): 08 - 17 ч.

Трявна е роден град на Пенчо Славейков, Ангел Кънчев, известен с къщите си с възрожденска архитектура и с тревненската иконописна школа. Къщи-музеи в града са Славейковата къща , Даскаловата къща, Старото школо , Райковата къща, Музей на иконата, Музей на Азиатското и Африканското изкуство и др.

Особено колоритна, с щъркелово гнездо на комина, е сградата на Музея за африканско изкуство. Човек може да отпочине в градинката пред музея и да се полюбува на фонтана. Ако пък тръгне в посока към реката и погледне от мостчето, ще може да види изумителна гледка - множество риби, плуващи под моста в самия център на града.

Не може да бъде отмината прочутата часовникова кула на града, датираща от 1814 г. по сведението на поп Йовчо, тревненският летописец, споменавана от Славейков като основна причина за гордост у тревненци. От дясно на кулата се намира старото Школо, понастоящем музей на тревненската резбарска школа.

Къщите в архитектурния резерват са запазили автентичния си вид с резбарските работилници и дюкяни, и покривите са от каменни плочи. В такъв стил е и черквата на града (точно срещу часовниковата кула).

В Трявна има няколко хотела, предлагащи уют и добро обслужване на прилични цени, като хотел Сезони и хотел Хилез.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48