Вие разглеждате нашите .
Можете да се върнете към списъка от тук.

Екскурзия до Кападокия - Турция - 5 Дни

Екскурзия до Кападокия - Турция - 5 Дни
от 425 лв.

София - Анкара - Кападокия - Истанбул - София

5 Дни/ 4 Нощувки

09.09 - 13.09.2015

14.10 - 18.10.2015

Транспорт: Автобус
Хранене: закуска и вечеря
Дестинация: Турция, Истанбул Турция, Кападокия Турция, Анкара
Заминаване: 09.09.2015 425 лв. 14.10.2015 425 лв.

Програма за Екскурзия до Кападокия - Турция - 5 Дни

1 ДЕН

05:00 Oтпътуване за Анкара /дневен преход/
 София-Анкара около 990 км
Вечерта пристигане в Анкара. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.2 ДЕН

07.00ч. Закуска. Освобождаване на стаите в хотела.


 • 8.00ч. Екскурзионна програма в Анкара с посещение на Мавзолея на Ататюрк, построен за девет години. Общата площ на комплекса, включително самия мавзолей, парк, музей и други постройки, съставлява 0,75 кв.км.

Разглеждане на Музея на Анадолските Цивилизации. Музеят е основан през 1921г. В него има експозиции от времето на неолита, бронзовата епоха, цивилизацията на Асирия и Урарту, хетите и фригийците, Древна Гърция и Древен Рим, Византия и Османската империя.
Музеят на Анадолските цивилизации е удостоен с наградата „Европейски музей на годината” за 1997г. Разглеждане на останките от старата крепост над града. Свободно време за обяд.
Следобед отпътуване за Кападокия (280км). По пътя - Пауза при Соленото Езеро (Tuz Gölü) и възможност за снимки. Запознанство с Кападокия и първи впечатления.
Панорамни площадки с изглед към долината на гълъбите и крепостта Учхисар. Кападокия е оформена от изригванията на затихналите вулкани Ерджиес и Хасандаг. После ерозията, дъждовете и вятърът, обработвайки с векове туфа (изстинала лава) създават тези уникални форми и цветове. Настаняване в хотел.  Вечеря и нощувка.

 


3 ДЕН

Рано сутринта при изгрев слънце възможност за Полет с балон над причудливите образувания (срещу допълнително заплащане, по желание на клиентите):
Стандартната програма за балоните е следната:
Рано сутринта около 04.30ч. - 04.45ч. се прави трансфер от хотела - следва закуска при балоните - полет 60 - 75 минути, балоните са 16 - 24 местни. След полета на участниците се раздават сертификати за полета. • 7.00–08.00ч. Закуска. Начало на Целодневната обиколка на Кападокия.

Посещение на долината.музей Гьореме и разглеждане на скалните манастири и църкви. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с фреските си от Византийския период. Разглеждане на: «Църквата с ябълката», «тъмната църкв», църквата «Св. Варвара», «църквата със змията». Посещение на крепостта-скала Учхисар, от върха на която се открива уникална панорама към приказно-красивата Кападокия.
Посещение на долината Пашабаг и време за снимки на фона на интересните скални образувания. Възможност да се организира групов обяд.
Следобед посещение на подземното селище Каймаклъ, разположен ан осем нива под земята и разполагащ с кухни, конюшни, винарни и водоизточници. Градът е открит през 1938г., но като туристическа атракция е известен от 1964г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела.
 Посещение на едно от популярните грънчарски ателиета в Аванос. Оттук минава най-дългата в Турция река Къзълърмак (Червената Река) и заради червената глина в Аванос е разпостранено грънчарството. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка. 
или

 • 20.00 Автентична Турска вечер (срещу допълнително заплащане, по желание на клиентите): Програмата включва: демонстрация на игри и обичаи от Кападокия, танци, фолклорна и музикална програма. Предлагат се 4 вида мезета, плодове, ядки, алкохолни и безалкохолни местни напитки без лимит.

Забележка: В случай, че се възползвате от организираната Турска вечер, цената за вечерята в хотела, не се приспада от общата стойност на пакета.


 

4 ДЕН

7.00–08.00 Закуска. Отпътуване за Истанбул. Дневен преход. Пристигане вечерта. Настаняване в хотела.


 • 20.00  Посещение на Рибен ресторант (по желание срещу допълнително заплащане) или Ориенталски ресторант с шоу програма (по желание срещу допълнително заплащане)


 

5 ДЕН

Закуска.  Освобождаване на хотела.


 • 09:00 Панорамна обиколка на Истанбул: Тръгване от хотела с автобус и пристигане в кв. Султанахмет, където ще разгледате следните забележителности: Синята Джамия и Хиподрума, колоната на Константин, Eгипетския обелиск, Змийската колона, Фонтанa на Вилхелм II, дворецът Топкапъ, Св. София  (дава се информация за обектите без да се посещавт)  Преминаване на Босфора по Въжения мост и разглеждане на местността Йедитепе в Aзиатската част на Истанбул, кратък престой с възможност за много снимки.

На връщане се минава покрай Златния рог и българската църква Св. Стефан.

 • 12:30  Разходка с корабче по Босфора с екскурзовод на български език:

 Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходкатасе разглеждат красиви сгради на султански дворци, богаташки вили, резиденции, крепостта Румели Хисар и още много други  забележителности разположени по Босфора. (около 1,30часа)
Отпътуване от Истанбул за Одрин. По пътя посещение на известния МОЛ Форум Истанбул, където се намира и Аквариума Тюркуазу.
Пристигане в Одрин, посещение на българската църква Св. Георги и около час свободно време за посещение на джамията Селимие – джамията е построена от Мимар Синан и представлява най-скъпото украшение на Одрин. Носи името на Султан Селим 2 - син на Сюлейман Великолепни. За този шедьовър на османската архитектура, Бланки отбелязва, че може да издържи сравнение с големите средновековни катедрали по елегантност, дързост на купола и въздушна мекота. Той я намира по – красива дори от Св. София. Куполът е 44 м, диаметър 32 м, поддържа се от 8 мраморни колони. Отпътуване за България.

Цени за Екскурзия до Кападокия - Турция - 5 Дни

Цената на Екскурзия до Кападокия - Турция за 2015 е в ЛВ и включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус по целия маршрут;
 • 1 нощувка в Анкара в хотел 3* на база закуска и вечеря;
 • 2 нощувки в Кападокия в хотел 3* на база закуска и вечеря;
 • 1 нощувка в Истанбул в хотел 3* на база закуска;
 • Екскурзоводско обслужване на български език в Кападокия и Анкара с лицензиран екскурзовод  (входните такси се заплащат допълнително);
 • Панорамната обиколка в Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език и автобус – Европейска и Азиатска част;
 • Посещение на град Одрин;
 • Медицинска застраховка с асистанс с лимит 5000 евро;
 • Представител на фирмата по време на цялото пътуване.
Хотел Човек в Двойна стая Единична стая Трети възрастен на доп легло Дете от 6 - 11,99г
(на доп легло)
Хотел 3* 425/ 475 595 425/ 475 270 

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти в Анкара и Кападокия;
 • Традиционна Турска вечер в Кападокия – 25 евро;
 • Обяд в Кападокия – 10 - 12 евро
 • Посещение на ориенталски ресторант с шоу програма – 35
 • Посещение на рибен ресторант в Истанбул  - 25 е
 • Полет с балон в Кападокия – 130 евро; 
 • Разходка с корабче по Босфора – 20 евро.

Забележки:
* Турска вечер, обяди в Кападокия, обяд в Истанбул, кораб по Босфора и полет с балон се заявяват и заплащат в България заедно с пакетната цена!
* Входните такси на посещаваните музеи се плащат  на място задължително  в турски лири, както следва:

 • Музей на Анатолийските Цивилизации – Анкара - 15 TL;
 • Гьореме – скалните църкви - 15 TL;
 • Крепостта Учхисар - 5 TL;
 • Подземният град Каймаклъ/Деринкую - 15 TL;


Важно: Програмата се осъществява при минимум 35  записани туристи.
Туроператорът съобщава за несъбран необходимия брой туристи 7  дни преди датата на заминаване.

Забележка: Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.Забележка:

 • Необходими документи: задграничен паспорт с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване;
 • Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина;
 • Начин на плащане: 50 % при резервацията и доплащане 14 дни преди отпътуването;
 • Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове;
 • Туроператора  има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със застрахователна компания “ЛЕВ ИНС” АД. Застрахователна полица № 000-8-034/0023997.

 

 

 

 


ПТ11ПТ

Допълнителна информация за Екскурзия до Кападокия - Турция - 5 Дни

Насладете се на една вълнуваща екскурзия до Кападокия, включваща разглеждане на забележителностите и в Чанаккале, Кушадасъ, Памуккале, Анкара и Истанбул! Резервирайте екскурзия до Кападокия - известна туристическа дестинация заради историческите си забележителности и интересните конусовидни геологически образувания.

София, ул. Опълченска 76, ет. 1, офис 8
E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 02/ 417 43 43, 0888/ 25 09 48