Вие разглеждате нашите .
Можете да се върнете към списъка от тук.

Екскурзия до Кападокия - Турция - 5 Дни

Екскурзия до Кападокия - Турция - 5 Дни
от 499 лв.

София - Анкара - Кападокия - Коня - Бурса - София

6 Дни/ 5 Нощувки

19.04 - 24.04.2016

Транспорт: Автобус
Хранене: закуска и вечеря
Дестинация: Турция, Кападокия Турция, Анкара Турция, Коня Турция, Адана
Заминаване: 19.04.2016 499 лв.

Програма за Екскурзия до Кападокия - Турция - 5 Дни

1 ДЕН

05:00 Отпътуване от София (пл. Александър Невски ) по маршрут София – Ихтиман – Пазарджик - Пловдив – Поповица – Хасково - Харманли - Свиленград. Преминаване през граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ Куле. Дневен преход. Вечерта пристигане в турската столица Анкара - втория по големина град в страната. Настаняване в хотела. Вечеря.

Нощувка.2 ДЕН

Закуска. 

Панорамна обиколка на града - включва разглеждане на символа на столицата – Анкара Цитаделата - най-старата част на града, Музея на анадолските цивилизации – експозициите представят артефакти от времето на палеолита и неолита. Посещение на мавзолея на Ататюрк, където е погребан „Бащата на Турската република”. Продължава се към  Кападокия . По пътя кратка фотопауза на второто по големина солено езеро в Турция – Туз гьолу разположено на 905 м надморска височина. Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса на Кападокия от чийто връх се откриват зашеметяващи гледки.  Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време.

Нощувка.

 


3 ДЕН

Закуска. 

По желание – възможност за разходка с балон над Кападокия, едно вълнуващо и незабравимо изживявания. (Тръгва се от хотела рано сутринта на разсъмване около 05:00ч, издигане с балона на височина около 800 м - разходката продължава около 1 час. След полета на участниците се раздават сертификати за полета.

Целодневна екскурзия в Кападокия: започва с посещение на Долината Дервент известна още като долина на въображението или Розовата долина. Свободно време за разходка в град Юргюп. Посещение на Долината Зелве, която е осеяна с ъс скални църкви и „вълшебни комини”, тя е една от най-ранното заселените и най-късно изоставени монашески долини). Екскурзията продължава в местността Паша багъ. Посещение на градчето Аванос, древната Ванесса, разположена на двата бряга на р. Казъл ърмак или Червената река - най-дългата река в страната). Градът е известен с грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети. Свободно време и възможност за обяд. 

Посещение на традиционно грънчарско ателие. Разходка в Национален парк Долината Гьореме включена в списъка на Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО от 1985 г. Разглеждат се скалните светилища, уникално доказателство за силата на византийското изкуство. Завръщане в хотела. Вечеря. 

По желание – посещение на местен ресторант с богата фолклорна програма.

Нощувка.


 

4 ДЕН

Закуска. 

Отпътуване за Коня– религиозното сърце на Турция.  По пътя се разглежда един от най-големите и най-интересните подземни градове в района– Каймаклъ - датиран от второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м дълбочина и е разположен на осем етажа под земята, съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения свързани с тунели. 

Пристигане в Коня. Посещение гробницата на ислямският философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града. Вечеря.  Посещение на традиционен за събота вечер ритуален спектакъл с танци на Дервиши в Културния център на Мевляна.

  Нощувка.


 

5 ДЕН

Закуска. 

По пътя разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в  Кютахя, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса, градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“. Вечерно разглеждане на забележителностите на града - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия – Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван във вътрешната и част.  Настаняване в хотел. Свободно време за разходка. Вечеря.

Нощувка.

 

 

 

6 ДЕН

Закуска. Освобождаване на хотела

Свободно време за разходка и кафе при една от забележителностите на Бурса – Стария Чинар Инкая.  Разглеждане на етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цени за Екскурзия до Кападокия - Турция - 5 Дни

Цената на Екскурзия до Кападокия - Турция за 2016 е в ЛВ и включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Анкара;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Кападокия;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Коня;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Бурса;
 • Медицинска застраховка с асистанс с лимит 5000 евро за лица до 65г;
 • Представител на фирмата по време на цялото пътуване
Хотел Човек в Двойна стая Доплащане за
Единична стая
Трети възрастен
на доп легло
Дете от 6 - 11,99г
(на доп легло)
Хотел 3*/ 4* 499/ 535 160 489/ 525 320

- Ранни записвания!

 

Цената не включва:

 • Входните такси за: 
 • Музей на анадолските цивилизации – 15 т.л.
 • Крепостта Ючхисар – 5 т.л.
 • Скалните църкви в Гьореме – 20 т.л.
 • Долината Зелве – 10 т.л.
 • Подземният град Каймаклъ – 20 т.л.
 • Гробницата на Мевляна в Коня – 5 т.л.
 • Турска вечер - ресторант с фолклорна програма – 22 евро (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство)
 • Полет с балон над Кападокия – 130 евро
 • обяди - около 10 евро
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро (за лица над 65г има завишение).

Забележки:

 • Турска вечер, обяди в Кападокия, и полет с балон се заявяват и заплащат в България заедно с пакетната цена!
 • Входните такси на посещаваните музеи се плащат  на място задължително  в турски лири
 • Важно: Програмата се осъществява при минимум 35  записани туристи.
 • Туроператорът съобщава за несъбран необходимия брой туристи 7  дни преди датата на заминаване.
 • Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.Забележка:

 • Необходими документи: задграничен паспорт с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване;
 • Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина;
 • Начин на плащане: 50 % при резервацията и доплащане 14 дни преди отпътуването;
 • Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове;

 

 

 

П

Допълнителна информация за Екскурзия до Кападокия - Турция - 5 Дни

Насладете се на една вълнуваща екскурзия до Кападокия, включваща разглеждане на забележителностите и в Чанаккале, Кушадасъ, Памуккале, Анкара и Истанбул! Резервирайте екскурзия до Кападокия - известна туристическа дестинация заради историческите си забележителности и интересните конусовидни геологически образувания.

София, ул. Опълченска 76, ет. 1, офис 8
E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 02/ 417 43 43, 0888/ 25 09 48