Вие разглеждате нашите .
Можете да се върнете към списъка от тук.

Екскурзия в Кападокия - Коня - Гьореме - 6 Дни

Екскурзия в Кападокия - Коня - Гьореме - 6 Дни

Маршрут: София - Анкара - Соленото езеро - Юргюп - Зелве - Аванос - Гьореме - Ючхисар - Каймакль - Коня - Бурса - София

6 дни / 5 нощувки

04.06; 03.09; 18.09; 29.10.19;

Транспорт: Автобус
Хранене: закуска и вечеря
Дестинация: Турция, Кападокия Турция, Анкара Турция, Коня
Заминаване:

Програма за Екскурзия в Кападокия - Коня - Гьореме - 6 Дни

1 ДЕН

София - Анкара

Отпътуване от ул. Оборище и пл. Ал. Невски в 05:00ч. за Анкара. Пристигане в турската столица вечерта. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка /1/.


2 ДЕН

Анкара – Соленото езеро - Кападокия

Закуска. Обиколка на Анкара с местен екскурзовод: мавзолея на Ататюрк, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, Цитаделата на Анкара, с прекрасна панорамна гледка към града, музея на Анадолските цивилизации. Отпътуване за Кападокия. По пътя фото пауза на Соленото езеро (Тузгьол), разположено на 905 м надморска височина. Отпътуване за Кападокия. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка /2/.


3 ДЕН

Кападокия – Юргюп – Аванос - Гьореме

По желание – възможност за разходка с балон над Кападокия, едно от най-вълнуващите и незабравими изживявания в живота на човек. /Тръгване от хотела към 5:30, на разсъмване издигане с балона на височина 800 м. - разходката продължава около 1 час, деня за провеждане на мероприятието може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия/.
Целодневна екскурзия в Кападокия . Екскурзията започва с посещение на долината Долината Дервент известна още като долина на въображението или Розовата долина. Свободно време за разходка в град Юргюп. Посещение на долината Долината Зелве (долината е осеяна със скални църкви и „вълшебни комини”, тя е една от най-ранното заселените и най-късно изоставени монашески долини в ). Екскурзията продължава в местността Паша багъ. Посещение на градчето Аванос , древната Ванесса, разположена на двата бряга на р. Казал ърмак („Червената река”, най-дългата река в Турция). Градът е известен заради грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети. Свободно време и възможност за обяд. Посещение на традиционно грънчарско ателие. Разходка в Национален парк Долината Гьореме намиращ се в списъка на Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО от 1985 г. Разглеждат се скалните светилища, уникално доказателство за силата на византийското изкуство и след иконоборческия период. Възможност за посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чиито връх се откриват зашеметяващи гледки. Завръщане в хотела. Вечеря. По желание – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство - без лимит. Нощувка /3/.

 

4 ДЕН

Кападокия – Каймаклъ - Коня

Закуска. Отпътуване за Коня – религиозното сърце на Турция. По пътя се разглежда един от най-големите и най-интересните подземни градове в района– Каймаклъ - датиран от второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м. дълбочина и е разположен на осем етажа под земята, съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения свързани с тунели. Пристигане в Коня и посещение гробницата на ислямският философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града. Вечеря. Нощувка /4/.

 

5 ДЕН

Коня - Бурса

Закуска. Отпътуване за Бурса. По пътя разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Пристигане в Бурса, градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“. Вечерно разглеждане на забележителностите на Бурса - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната и част. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка /5/.

 

6 ДЕН

Бурса - София

Закуска. Свободно време за сутрешно кафе при една от забележителностите на Бурса - Стария чинар Инкая. Разглеждане на етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на ул. Оборище и пл. Ал. Невски.

Цени за Екскурзия в Кападокия - Коня - Гьореме - 6 Дни

Цената на Екскурзия в Кападокия - Коня - Гьореме за 2019 е в ЛВ и включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 2*/3*
 • 5 нощувки със закуски и 5 вечери /без напитки/, от които 1 в Анкара в хотел 3*, 2 в Кападокия в хотел 3*, 1 в Коня в хотел 3* и 1 в Бурса в хотел 3*
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец за лица до 65г.
 • Туристическа програма в градовете и обектите по маршрута с лицензиран екскурзовод
 • Водач от агенцията
 • Разходи от личен характер
 • Входните такси на музейните обекти и допълнителни мероприятия.

Дата

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на доп. легло

Цена на 1 дете (0-11.99) с 2-ма въз. в стая

27.02. - 04.03.19

460.00 лв

615.00 лв

460.00 лв

435.00 лв

01.05. - 06.05.19

460.00 лв

615.00 лв

460.00 лв

435.00 лв

04.06. - 09.06.19

460.00 лв

615.00 лв

460.00 лв

435.00 лв

03.09. - 08.09.19

460.00 лв

615.00 лв

460.00 лв

435.00 лв

18.09. - 23.09.19

460.00 лв

615.00 лв

460.00 лв

435.00 лв

29.10. - 03.11.19

460.00 лв

615.00 лв

460.00 лв

435.00 лв

Задължително заплащане:

 • Медицинска застраховка с асистанс на база 5000 евро за лица от 65 до 80г. - 8 лв. Лица над 80г не се застраховат.

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка с асистанс на база 5000 евро за лица от 65 до 80г. - 8 лв. Лица над 80г не се застраховат! /ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ/
 • Разходи от личен характер
 • Входните такси на музейните обекти и допълнителни мероприятия.

Условия за Екскурзия в Кападокия - Коня - Гьореме - 6 Дни

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

 

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни или

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

 

Необходими документи и условия на пътуване:международен паспорт с мин. 3 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Допълнителни екскурзии

Допълнителни екскурзии:

- Разходка с балон над Кападокия - 150 евро, за деца до 12г. - 90 евро (заплаща се предварително)
- Разходка с камила - 30 евро (заплаща се предварително)
- Музеят на Анадолските цивилизации в Анкара - 20 турски лири
- Кападокия - Каймаклъ - 30 турски лири
- Гьореме - Музей на открито - 30 турски лири
- Ючхисар крепостта - 7 турски лири
- Зелве - вход за комплекса - 10 турски лири
- Гробницата на Мевляна, Коня - 5 турски лири, при групи над 14 човека се заплащат задължително и слушалки - 3 лири
- Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки, местно производство без лимит) - 20 евро (заплаща се предварително)

*Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки.

*Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън (Районът е осеян от кафенета и магазинчета за сувенири.)

ВАЖНО:

Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48