Вие разглеждате нашите .
Можете да се върнете към списъка от тук.

Екскурзия Елада - Гърция - 5 Дни

Екскурзия Елада - Гърция - 5 Дни

София - Атина - Нос Сунион - Атина - Коринтският канал - Епидаврос - Нафплион - Микена - Атина - Делфи - Каламбака - Метеора - София

5 Дни/ 4 Нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: закуска
Дестинация: Гърция, Атина Гърция, Делфи
Заминаване:

Програма за Екскурзия Елада - Гърция - 5 Дни

- За свободните места по екскурзията в реално време, както и за промоционални цени, направете справка тук!

 

 

 

1 ДЕН

Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад „Александър Невски”, в 7.30 ч. от автогара „Сердика”, в 8.30 ч. от Дупница, в 9.00 ч. от Благоевград, в 10.00 ч. от Сандански по маршрут Кулата - Атина. Пристигане в гръцката столица вечерта. Настаняване. Вечерна разходка в стария град Плака: площад „Омония” – един от централните площади на гръцката столица; Римският форум с Кулата на ветровете; Старата джамия; площад „Монастираки” – мястото, където има най-много антиквариати, магазини за народно изкуство от всякакъв вид и традиционни сувенири (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

 

2 ДЕН

Закуска. Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод (минимум 2 ½ ч.): Арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад „Синтагма”; разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея „Бенаки” – частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Туристическа програма по желание: екскурзия с местен екскурзовод до Храма на Посейдон (минимум 3 ½ ч.), построен върху крайморска скала на нос Сунион с прекрасна гледка към Егейско море. Вечерта по желание и предварителна заявка - гръцка вечер. Нощувка.

 

3 ДЕН

Закуска. Свободно време в Атина или по желание целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес: фотопауза при Коринтския канал; посещение на Епидаврос – известен с най-добре запазения античен театър в Гърция, построен през 3 в. пр. Хр., където и днес се провеждат представления; Нафплион – древен град с богата култура и традиции; Микена – най-известният град в Гърция, царството на Агамемнон, град, който 400 години е доминирал в гръцката история. Нощувка.

 

4 ДЕН

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Делфи – мястото, където според древните гърци се намира центърът на света. Туристическа програма с местен екскурзовод: разглеждане на Светилището и Храма на Аполон, Съкровищницата на Атиняни, и посещение на Музея в Делфи, съхраняващ шедьоври на древногръцката скулптура с местен екскурзовод (минимум 2 ½ ч.). Отпътуване за Каламбака. Настаняване. Нощувка.

 

5 ДЕН

Закуска. Напускане на хотела. Посещение на местността Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Отпътуване в 13.00 ч. за България. Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil” (бул. „Сливница”, след кръстовище Орион), автогара „Сердика”, площад „Александър Невски” вечерта.

 

 

- Още екскурзии в Гърция

- Още екскурзии включващи Атина - Гърция

 

 

 

Цени за Екскурзия Елада - Гърция - 5 Дни

Цената на Екскурзия Елада - Гърция за 2019 е в ЛВ и включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Best Western Candia" *** (или подобен) в Атина;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Kosta Famissi" **+ (или подобен) в Каламбака;
 • Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод;
 • Вечерна пешеходна разходка в Атина;
 • Туристическа програма в Делфи с местен екскурзовод;
 • Посещение на Метеора (входната такса се заплаща допълнително);
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
 • Водач-екскурзовод от България.

Хотел Човек в Двойна стая Доплащане за Единична стая
Хотел 3*/ 2*+
- Проверете за промоции като ни пишете на reservations@kimbatour.com!
Цената не включва:
 • Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес;
 • Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до нос Сунион;
 • Входна такса за Храма на Посейдон на нос Сунион (8 EUR);
 • Гръцка вечер в Атина;
 • Входни такси за Акропола (20 EUR), новия Музей на Акропола (5 EUR), Археологическия музей (10 EUR), Византийския музей (8 EUR) и музея "Бенаки" (7 EUR) в Атина;
 • Входни такси за Епидаврос (12 EUR) и Микена (12 EUR);
 • Входни такси за Музея в Делфи и археологическия обект (общо 12 EUR);
 • Входни такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Отстъпки:
 • Ученици и студенти - 10лв.
 • Дете до 12г, настанено в стаята на родителите си - 29лв.

Забележка:

 • Екскурзията се провежва при минимум 24 записани туриста.
 • За да се реализират допълнителните екскурзии е необходимо да ги заявите при сключване на договора, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 • Заплащането може да стане разсрочено (На 4 вноски: 10% до 60 дни, 30% до 45 дни, 50% до 15 дни, останалата част до 14 дни преди тръгване), като последната вноска трябва да се направи минимум 15 дни преди датата на пътуването. При налични свободни места, могат да се правят резервации и след този срок.

Допълнителна информация за Екскурзия Елада - Гърция - 5 Дни

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • На 1 януари музеите, магазините и заведенията в Гърция не работят.
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 • В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. - безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. - 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC - безплатно (след показване на картата).
 • МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ И ВРЪЩАНЕ:

- Драгичево - бензиностанция Shell;

- Дупница - бензиностанция OMV;

- Благоевград - автобусната спирка между общинската и частната автогара;

- Сандански - бензиностанция OMV на изхода на града.

 • Валутен курс: 1 лв = 0,52 EUR
 • Часово време: България 12 ч. Гърция 12 ч.

В случай на необходимост, потърсете българското посолство: Посолство на Р България:GREECE, 15452 ATHENS Embassy of the Republic of Bulgaria 33-A, Stratigou Kallari Str., Paleo Psychico Tel.: 0030210/ 67 48 106; 67 48 107; 67 48 708 Генерално консулство на Р България: GREECE, THESSLONIKI Consulat General de la Republique de Bulgarie Nikolau Manou №12 Str. Tel.: 00302310/ 829 210; 829 211; 869 505; 869 510; 869 5210
Посолство в България Посолство на Р Гърция: гр. София, ул. Сан Стефано № 33 тел.: 9461027, 9461030, 9433453, 9461564, 9434096, 9434571 факс: 9461249 Генерално консулство: 4000, гр. Пловдив, ул. Преслав № 10 тел.: 00359 32/232003 и 238788
Визов режим Съгласно постановление № 3011/2/1ф от 11.01.1992 г на Министерския съвет на Р Гърция, при влизане в страната се изисква да се представят доказателства, че се разполага с минимална сума от по 5000 гр. драхми, или еквивалентна на тази сума друга валута, за всеки ден от предвиденият престой. Минималната изискуема сума, независимо от продължителността на престоя, е 35 000 гр. драхми. За малолетни членове на семейството сумата за ден е с 50 % по-малка. Граничните власти имат право да изискат и допълнителни документи доказващи целта на пътуване. Ако пътувате с цел туризъм, необходим е документ за предплатени туристически услуги /ваучер/. При гостуване се изисква покана от гръцки или законно пребиваващ в Р Гърция чужд гражданин, попълнена на специална бланка и заверена. Български граждани, желаещи да посетят Р Гърция, следва да имат предвид, че практиката на гръцките гранични служители е да определят срока на престой на българските граждани в страната на не повече от 30 дни в рамките на шест месеца, независимо че срокът съгласно Член 5 от Конвенцията, осигуряваща приложението на Шенген, е до 90 дни в рамките на шест месеца. Това става на основата на представените от всеки пътуващ документи (покана, средства за издръжка, валиден паспорт, медицинска застраховка).Много често не се уведомяват, влизащите в Р Гърция наши съграждани, за поставените ограничения. Последното е особено важно, тъй като неспазването на определения срок води до налагането на глоби и често до поставяне на просрочилите лица в забранителни списъци. За пребиваване за по-голям от горепосочения деветдесетдневен срок, след влизане в страната следва да се получи разрешение от полицията за чужденци към Министерство на обществения ред, без да може да се промени целта на престоя. При пресрочване на разрешения срок се налагат санкции - парична глоба при напускане на страната. Нарушителят може да бъде арестуван и впоследствие принудително екстрадиран, като се налага забрана за посещение за определен срок на страните, подписали договора от Шенген.
Митнически изисквания Гръцките митнически разпоредби не ограничават размера на внасяната валута, но е необходима същата да бъде декларирана. Следва да се проявява особено внимание при внасяне на лекарства. Някои от медикаментите, свободно продавани в българските аптеки и съдържащи минимални количества наркотични вещества са под особен контрол в Р Гърция и нерегламентираният им внос е забранен. В случай, че такива бъдат намерени, може да бъде отправено обвинение в контрабанда на наркотици, със всички неблагоприятни последствия. При влизане в Република Гърция не е препоръчително да се пренася багаж на други лица, чието съдържание не е известно. При посещение в страната с автомобил, пред гръцките митнически власти е необходимо да се представят документите му, валидно свидетелство за правоуправление на МПС, както и международна застраховка /зелена карта/ с валидност съответствуваща на срока на престоя в Република Гърция. Износът на автомобила следва да се направи в определеният срок. Превишаването му се санкционира с парични глоби, които не са малки. При загубване на задграничния паспорт, в който е вписано превозното средства е необходимо незабавно да се уведоми полицията, от която да се изиска протокол, с който впоследствие да може да се изнесе автомобила.
Здравни изисквания При възникване на проблеми със здравословното Ви състояние следва да имате предвид, че между правителствата на Р България и Р Гърция има подписано Споразумение за сътрудничество в областта на здравната помощ. Съгласно него, двете страни се задължават да оказват безплатна медицивска помощ на гражданите от другата страна, временно пребиваващи на тяхна територия, когато през този период е възникнало остро заболяване или злополука. Необходимата медицинска помощ се предоставя безплатно до момента, в който стане възможно завръщането на болния в страната, без опасност за живота или влошаване на състоянието му. В случай, че лицето желае да продължи лечението си, то следва да заплати оказваните му медицински услуги. Условието за предоставяне на такава безплатна медицинска помощ изискват съответното лице да е влязло и да пребивава законно в страната. При движение с автомобил шофирайте внимателно, пътищата са хлъзгави. Следете за мотоциклетисти, които се движат с голяма скорост и често не спазват правилата за изпреварване.
Електро захранване 220 V
Питейна вода Препоръчва се консумацията на бутилирана вода.
Безопасност Р Гърция е морска страна, затова климатът в определени райони търпи резки промени, особено на островите. Поради това, при пътуване, е желателно да се следят синоптичните прогнози. Следва да имате предвид, че дъждовете в континенталната част на страната често започват рязко, проливни са и причиняват наводнения в градските райони и по пътищата. През последните години уличните кражби и обири на жилища не са рядкост. С оглед на личната си безопасност е препоръчително, пребиваващите в Р Гърция български граждани да проявяват засилено внимание и предпазливост при движение в криминогенни райони - обикновено централните части на градовете, където могат да станат жертви на обири на личните вещи и документи. При движение с автомобил шофирайте внимателно, пътищата са хлъзгави. Следете за мотоциклетисти, които се движат с голяма скорост и често не спазват правилата за изпреварване.

София, ул. Опълченска 76, ет. 1, офис 8
E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 02/ 417 43 43, 0888/ 25 09 48