Бирфест в Прага 2017 - Чехия

Бирфест в Прага 2017 - Чехия
от 399 лв.

София - Прага - Замъкът "Хлубока" - Чески Крумлов - Прага - София

6 Дни/ 3 Нощувки (2 нощни прехода)

23.05.2017

Транспорт: Автобус
Хранене: закуска
Дестинация: Чехия, Прага
Заминаване: 23.05.2017 399 лв.

Програма за Бирфест в Прага 2017 - Чехия

1 ДЕН

Отпътуване от София в 17.30 ч. от площад "Александър Невски", 18.00 ч. от aвтогара "Сердика" по маршрут Белград - Будапеща - Братислава - Прага.

 

2 ДЕН

Пристигане в Прага - всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Настаняване. Почивка. Привечер - разходка в центъра на Златния град - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

 

3 ДЕН

Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна - бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. На обяд отпътуване за Велке Поповице за посещение на пивоварната „Козел” и дегустация на бира (входната такса се заплаща индивидуално на място). Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

 

4 ДЕН

Закуска. Свободно време в Прага - необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма по желание: еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка "Хлубока" - един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод. Пешеходна разходка в Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване към Прага. Нощувка.

 

5 ДЕН

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време в центъра на Прага за посещение на Бирфест 2016 - необходимо е ползване на градски транспорт. Популярният Бирфест в Прага е най-големият фестивал на бирата в страната. Може да опитате повече от 70 вида чешко пиво с най-добро качество, придружено от невероятни деликатеси на чешките готвачи. За вашето добро настроение ще има и множество музикални изпълнения. Отпътуване за България в 17.00 ч.

 

6 ДЕН

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" около обяд.

Цени за Бирфест в Прага 2017 - Чехия

Цената вклчюва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
 • 3 нощувки със закуски в хотел *** в Прага;
 • Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага
 • Полудневна екскурзия до Велке Поповице за посещение на пивоварна "Козел" с местен екскурзовод (входната такса се заплаща допълнително)
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
 • Водач-екскурзовод от България

Цената не включва:

 • Еднодневна екскурзия до замъка "Хлубока" и Чески Крумлов или еднодневна ескурзия до Карлови вари ( февруари, март, ноември).
 • Входна такса за замъка "Хлубока" (приблизително 8 EUR на турист)
 • Разходка с корабче по р. Вълтава
 • Входна такса за пивоварна "Козел" (приблизително 8 EUR на турист)
 • Входна такса за Бирфеста - 100 CZK (за всички дни на фестивала)
 • Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR) - заплаща се на място;
 • Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага
 • Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа);
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Допълнителна информация за Бирфест в Прага 2017 - Чехия

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
1 EUR = 25,83 CZK
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Входната такса за Бирфеста е 100 чешки крони и е валидна за всичките 17 дни на фестивала, което означава, че може да използвате билета многократно в различни дни. За удобство на посетителите е изработена и карта, която да послужи като платежно средство при консумация. За да получите такава карта трябва да заплатите депозит от 20 CZK, след което може да я зареждате многократно с 200, 500, 1000 CZК. Балансът по вашата карта е възвращаем, както и депозита. Възможна е направата и на резервация за точно опредeлени час и маса, за което се заплаща такса от 750 CZK, с единствената разлика, че от картата Ви ще бъде изтеглена сумата от 650 CZK, след което може да я зареждате многократно, както и да я използвате за вход към Бирфеста.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48