Вие разглеждате нашите .
Можете да се върнете към списъка от тук.

Екскурзия Фестивалът на лалетата в Истанбул

Екскурзия Фестивалът на лалетата в Истанбул

София - Истанбул -Одрин - София
5 Дни/ 3 Нощувки
потвърдена програма
Последни места!

Транспорт: Автобус
Хранене: закуска
Дестинация: Турция, Истанбул
Заминаване: 10.04.2019 199 лв. 17.04.2019 199 лв. 25.04.2019 199 лв.

Програма за Екскурзия Фестивалът на лалетата в Истанбул

1 ДЕН

Тръгване от София от пл. Ал. Невски и ул. Оборище в 19.00 ч., от Пловдив в 20.30 ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.
 

2 ДЕН

Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул с посещение на парка Емиргян: Обиколката започва с посещение на парка Емиргян - най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя. Продължаваме към желязната църква „Свети Стефан“, която се намира на брега на залива Златен рог. Посещение на българската църква и продължаване към историческият център на града - Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска. Свободно време или по желание и срещу доплащане посещение с местен екскурзовод на византийската базилика Св. София (с входна такса) - построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век. Връщане в хотела. Свободно време. По желание и срещу заплащане вечерна автобусна разходка (при мин. 25 човека): по време на тази обиколка, ще посетим един от най-новите търговски центрове на Истанбул – Виа Порт Венеция, където ще може да се разходите с гондола по Канале гранде, да се снимате с кулата Сан Марко и да пазарувате в магазините с намаления на световно известните и местни марки.След това обиколката ни, ще продължи към сърцето на гр. Истанбул, а именно площад Таксим. Там, ще имаме свободно време да се разходим по пешеходния булевард Истиклял и да се потопим в нощният живот на Истанбул. Връщане в хотела.

Нощувка.

 

3 ДЕН

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане (при мин. 15 човека) посещение на Миниатюрк - музей на открито с макети на най-известните забележителности в Турция. Свободно време. След обяд по желание  и срещу доплащане (при мин. 15 човека) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела. По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма (куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор) или вечеря на кораб по Босфора (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки).

 

4 ДЕН

Закуска. По желание и срещу доплащане разходка с корабче по "Босфора" - новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. По желание и срещу доплащане (при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език. Свободно време или по избор (срещу доплащане):

 

1. След обяд по желание и срещу доплащане отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част на града, където, ще посетим най-новият МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива.

 

ИЛИ

 

2. Вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела.

 

Нощувка.

 

5 ДЕН

Закуска. Отпътуване за град Одрин около 8.30 ч. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Цени за Екскурзия Фестивалът на лалетата в Истанбул

Цената на екскурзия Фестивалът на лалетата в Истанбул за 2019 е в ЛВ и включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*
 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод и посещение на парка Емиргян
 • Пътни такси
 • Медицинска застраховка на ЗК Армеец с покритие 5000 евро за лица до 65 г.
 • Водач от туристическата агенция

Дата

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

Цена на 1 дете (0-11.99) с 2 възр.

10.04. - 14.04.19

199.00 лв.

не се предлага

199.00 лв.

189.00 лв.

17.04. - 21.04.19

199.00 лв.

не се предлага

199.00 лв.

189.00 лв.

25.04. - 29.04.19

199.00 лв.

не се предлага

199.00 лв.

189.00 лв.

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните обекти
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец за лица над 65 г.:
 • от 65 г. до 70 г. - 3 лв.
 • от 70 г. до 75 г. - 4 лв.
 • от 75 г. до 79 г. - 8 лв.
 • Лица над 79 г. не се застраховат! (задължително доплащане)

Допълнителни екскурзии:

 • Посещение на Света София с екскурзовод на български език (с включена входна такса) - 20 евро
 • Вечерна автобусна разходка с посещение на Виа Порт Венеция и площад Таксим- 12 евро
 • Посещение на Миниатюрк - 15 евро (трансфер и включена входна такса)
 • Разходка с корабче по Босфора - 17 eвро
 • Разглеждане на султанския дворец "Долмабахче" с екскурзовод на български език - 25 евро (с включена входна такса)
 • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 евро
 • Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума (входната такса за аквариума се заплаща допънително) и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 17€ + 55 ТЛ за Аквариума
 • Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 29 eвро
 • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство - 40 евро

Необходими документи:

международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и - оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Условия за плащане:

 • депозит - 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Анулационни срокове:

 • От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване - 10% от основната цена на пътуването на турист.
 • От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване - 30% от основната цена на пътуването на турист.
 • От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване - 100% от основната цена на пътуването на турист.

Забележка:

 • Минимален брой туристи необходими за осъществяване на програмата - 40 човека.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на тръгване;
 • Туристическата агенция си запазва правото на промени на цените и последователността на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.
 • Входните такси на тур. обекти, задължително се заплащат в турски лири.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД "Армеец".Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48