Вие разглеждате нашите .
Можете да се върнете към списъка от тук.

Нова Година 2020 в Грузия

Нова Година 2020 в Грузия

София - Истанбул - Тбилиси - Мцхета - Манастира Джвари - Гори - Уплисцихе - Тбилиси - Самтавро - Джвари - Уплисцикхе - Гори - Сигнахи - Телави - Тбилиси - Истанбул - София
6 дни/ 5 нощувки / 5 закуски/ 3 вечери

29.12.2019

Транспорт: Самолет
Хранене: закуска и вечеря
Дестинация: Грузия, Тбилиси
Заминаване:

Програма за Нова Година 2020 в Грузия

1 ДЕН
София – Истанбул - Тбилиси

Среща на летище София, Терминал 2 и в 09.50 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 12.10 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.50 ч. Кацане в Тбилиси в 17.10 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 

2 ДЕН
Тбилиси – Мцхета – Гори – Уплисцихе – Тбилиси

Закуска. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Посещението на древната столица включва и разглеждане на манастира Самтавро, в който е положено тялото на първият грузински владетел приел християнството за държавна религия цар Мириан III. Следва посещение на един от най - древните храмове в страната – манастира Джвари. Разположен на висок хълм, манастирът предлага незабравима гледка към Мцхета и мястото на което р. Арагви се влива в р. Мтквари. Продължаване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най - ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, връщане към Тбилиси. Вечеря. Нощувка.
 

3 ДЕН
Тбилиси

Закуска. Начало на обиколка на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Ще бъде посетена и катедралата Самеба. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента. Следобед е предвидено и посещение на серните бани, където групата ще може да се отпусне след обиколката на града и да се подготви за новогодишната нощ. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела /срещу допълнително заплащане/. Нощувка. ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!
 

4 ДЕН
Тбилиси

Късна закуска. Свободно време в Тбилиси, предвидено за почивка или самостоятелна разходка и по - задълбочено опознаване на привлекателната грузинска столица. Развлечениятар които Тбилиси предлага са разнообразни и подходящи за всеки клиент. Част от тях са разходка из китните улички на стария град, където туристите биват привлечени и запленени от множеството магазинчета, предлагащи сувенири и традиционни грузински изделия, ресторанти с невъобразими гастрономически наслади и красиви гледки, буквални изскачащи иззад всеки ъгъл. Интерес представляват и увеселителния парк Мтатсминда, както и ботаническата градина и зоопарка на града. Нощувка
 

5 ДЕН
Тбилиси – Сигнаги – музей Чавчавадзе в Цинандали – Тбилиси

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Цинандали. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Следваща спирка е женският манастир Бодбе, създаден от покровителката на Грузия св. Нино. Последна спирка за деня е имението на бащата на грузинския романтизъм, бележитият поет, военен, политически и културен деец принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на XIX в., принцът го превръща в център на културния живот в страната. Като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство, той поставя и началото на модерното винопроизводство в страната. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.
 

6 ДЕН
Тбилиси – Истанбул - София

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул в 12.05 ч. Кацане в 13.50 ч. Следващ полет за София в 20.10 ч. Кацане на аерогара София в 20.25 ч.

Цени за Нова Година 2020 в Грузия

Цената включва:

 • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES,
 • летищни такси, включен 1 бр. основен багаж до 32 кг и 1 брой ръчен до 8 кг с размери 55х40х23,
 • 5 нощувки със закуски в хотел 4**** в Тбилиси,
 • 3 вечери,
 • всички трансфери по програмата с климатизиран автобус /минибус/,
 • туристическа програма,
 • местен екскурзовод на английски език с превод от водача на групата,
 • всички входни такси за музеите и обектите, посочени за посещение по време на обиколката на Тбилиси,
 • изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси,
 • посещение на серните бани,
 • екскурзия до Мцхета с посещение на Катедралата Светисховели и на манастира Самтавро,
 • посещение на манастира Джвари,
 • екскурзия до Гори с посещение на музея на Сталин,
 • екскурзия до Уплисцихе, водач-преводач от агенцията,
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД.
 • Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.65 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Цената не включва:

 • бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите и хранения, невключени в пакетната цена.

Начин на плащане:

 • депозит - 1000 лв., доплащане - до 30 дни преди отпътуване.

Необходими документи:

 • задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Грузия.

Доплащания по желание:

 • единична стая - 469 лв.
 • екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Телави - 72 EUR при мин. 15 туристи /заплаща с основния пакет/
 • при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по - малко от 10 тур. - 60 EUR.

Задължително доплащане:

 • Новогодишна Гала вечеря - очаквайте цена и допълнителна информация /заплаща се с основния пакет/
 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 30 EUR /заплащат се с основния пакет/
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR за лица над 70 г.- 12.00 лв.

Забележка:

 • Минимален брой туристи необходими за осъществяване на екскурзията - 15 туристи
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди началната дата.
 • предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Допълнителна информация за Нова Година 2020 в Грузия

Хотели предвидени по програмата:

хотел Citrus - 4* (http://www.hotelcitrus.ge/ge/) или подобен в Тбилиси.

Парична единица на Грузия:

лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 USD = 2.60 GEL

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48