Вие разглеждате нашите .
Можете да се върнете към списъка от тук.

Екскурзия за Свети Валентин 2020 в Рим

Екскурзия за Свети Валентин 2020 в Рим

София - Рим - София

4 Дни/ 3 нощувки

14.02.2020

Транспорт: Самолет
Хранене: закуска
Дестинация: Италия, Рим
Заминаване:

Програма за Екскурзия за Свети Валентин 2020 в Рим

1 ДЕН
14.02.2020
Отпътуване от летище София (Терминал 2) с редовен полет на Rayan Air в 06:40 ч. Пристигане на летище Рим (Чампино), в 07:35 ч. местно време. Трансфер от летището дохотела (срещу допълнително заплащане). По възможност настаняване веднага в Hotel Siviglia 3* в ТОП центъра на Рим и на 4 мин. от спирка на метрото. Пешеходна разходка с местен екскурзовод на български език (около 3 часа) и първи стъпки в Рим – Вечният град, който от древността е смятан за центъра на света, а днес безспорно е центърът на католицизима. Колизеума /отвън/ - инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по-късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око (окул) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Фонтана Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим; площад Навона – една от основнияте забележителности на бароков Рим с Фонтана на Нептун, прочутият Фонтан на четирите реки и Фонтана на Мавъра. Връщане в хотела. Свободно време, в което можете да посетите някои от най-интересните площади в Рим. Тази приказна вечер можете да посветите на романтична разходка с любимия човек под меките светлини на фонтана Ди Треви или да изпиете по чаша вино, седнали на Испанските стълби например – идеалният декор за празника на любовта. Нощувка.
 
2 ДЕН
15.02.2020
Закуска. Разходка във Ватикана (с местен екскурзовод на български език) – най-малката независима държава в света, разположена само на 0,44 кв. км, седалище на главата на римокатолическата църква. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език, основани още през XVIв. от папа Юлий II  и катедралата “Св. Петър” - най-голямата християнска църква в света. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър“. След рзходката във Ватикана можете да се потопите в атмосферата на живописния квартал Трастевере, недалеч от центъра на града, който същевременно предава уют и спокойствие. Там може да се насладите на типични италиански ястия или просто да изпиете по едно италианско еспресо. Тук между цветните сгради и китни площади ще почувствате истинския пулс на Рим. На площад “Санта Мария ин Трастевере” ще видите най-стария фонтан в града, до който се намира и едно от бижутата на града – средновековната базилика „Санта Мария”. Друго интересно място е хълмът „Джаниколо”, от където се вижда във величествена панорама цял Рим. На площад „Гарибалди”, редом до паметника на самия Джузепе Гарибалди се намира и бюстът на Капитан Петко Войвода. Нощувка.
 
3 ДЕН
16.02.2020
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Вечния град. В този ден можете да разгледате базиликата Сан Джовани ин Латерано, която датира още от IV в. – времето на Константин I. Тя е официалната катедрала на Рим, една от четирите велики базилики на Рим и една от 12-те папски базилики в целия свят. В непосредствена близост до базиликата се намира една от най-ценните забележителности в Рим – Санта Скала („Светите стъпала”) –мраморнитeстълби от двореца на Пилат Понтийски, по които е минал самият Христос, за да бъде изправен пред съд. Стъпалата са пренесени в Рим през ранния IV век от Света Елена – майката на Константин I. Всички 28 мраморни стъпала на стълбата са облечени в дърво като са оставени малки процепи отстрани, през които се вижда мраморът. Позволено е да бъдат изкачени само на колене. Стълбището е сред най-почитаните християнски светини в света. Програмата продължава към базиликата Санта Мария Маджоре.Според легендата, през 352 г. папа Либерий имал видение – Дева Мария му наредила да построи църква, посветена на нея, на място, покрито със сняг. Доста сериозно желание, особено през лятото и като се има предвид, че в Рим по принцип рядко вали сняг. Легендата разказва обаче, че на 5 август над хълма Есквилин завалял сняг и Либерий построил базиликата, която по-късно станала една от четирите главни базилики на Рим. Следващата светиня по маршрута е църквата „Сан Пиетро ин Винколи” (в превод „Свети Петър в окови”). В църквата се съхраняват като реликва веригите, с които е бил окован Св. Петър преди мъченичеството му. В базиликата се намира гробницата на папа Юлий II, елемент от която е известната скулптура на Микеланджело „Мойсей“. Можете да посетите  хълма Авентино с чудната портокалова градина – едно от най-романтичните места в Рим, и да надникнете през знаменитата „ключалка на Рим”, за да видите три държави едновременно: Италия, Ватикана и Малтийския орден. Можете да посетите и базиликата „Света Сабина” – в нея се намира едно от най-ранните изображения на Христовото разпятие, датиращо още от V век. Вечерта може да се отдадете на романтична разходка из Площада на републиката, чиито меки светлини вечер се превръщат в едно от най-романтичните места в Рим. В непосредствена близост се намира и базиликата "Санта Мария дели Анджели" ("Света Мария на Ангелите и на Мъчениците")  – последният архитектурен проект на Микеланджело. Нощувка.
 
4 ДЕН
17.02.2020
Сух пакет за закуска. Ранен трансфер до летището. Отпътуване за София с редовен полет на AK Ryan airот летище Чампино в 08:00 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 10:50 ч.

Цени за Екскурзия за Свети Валентин 2020 в Рим

Цена за ранни записвания до 30.09.2019 г.: 265 евро / 520 лв.
Задължителни такси:
* сити такса - 4 евро на човек за нощувка - заплаща се лично от туристите при настаняване
Крайната цена включва:
* самолетен билет София-Рим-София на АК Rayanair
* летищни такси
* малък салонен багаж до 10 кг. с макс. размери 40 x 20 x 25 см
* 3 нощувки със закуски в хотел 3* в ТОП центъра на Рим - Hotel Siviglia 3*
* пешеходна туристическа програма в Рим с местен екскурзовод на български език /за осъществяване на програмата е нужно ползването на градски транспорт/
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път /банковите реквизити са посочени в договора/.
Цената не включва:
* приоритетно качване и 2 ръчни багажа: 1 бр. с макс. размер 40 x 20 x 25 см + 1 бр. до 10 кг. с макс. р-ри 55 x 40 x 20см - 12 евро/24 лв. (в двете посоки)
* куфар за чекиране до 10кг - до 10 кг. с макс. р-ри 55 x 40 x 20см - 20 евро/40 лв.+ 1 бр. ръчен багаж с макс. размер 40 x 20 x 25 см
* куфар за чекиране до 20кг - 50 евро/100 лв. на човек (в двете посоки)
* трансфер летище - хотел - летище: 28 евро/ 55 лв. в двете посоки (при минимум 25 туристи)
* посещение на Ватиканските музеи - 40 евро / 79 лв. (включва резервация, екскурзовод на български език и входна такса при минимум 15 туристи)
* медицинска застраховка с асистънс и по-висок лимит на отговорност - 8 лв., за лица над 65 г. - 16 лв.
* доплащане за единична стая - 75 евро / 150 лв.
* слушалки по време на обиколката с местен екскурзовод - около 2 евро
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела- 4 евро на човек за нощувка; допълнителна информацияТУК.
* билет за градски транспорт - 1,50 евро
* входни такси за туристическите обекти
* застраховка отмяна на пътуване
Депозит: 300 лв. - внася се при подписване на договора
Втора вноска: до 20.01.2020г.
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за лица под 18 години - нотариално заверена декларация от единия или двамата родители - попълва се по образец
Забележка:
* Програмата се осъществява гарантирано! Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на посещенията.
* Посещението на Ватиканските музеи (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията и се осъществява при минимум 15 туристи!
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Участието в допълнителните посещения и услуги се заявява и заплаща при резервация за екскурзията.
* За осъществяването на туристическата програма е необходимо ползването градски транспорт.
* Цените на допълнителния багаж подлежат на препотвърждение.
* Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в часовете на полетите;

Допълнителна информация за Екскурзия за Свети Валентин 2020 в Рим

Ориентировъчни входни такси:
* Колизеум, Римски форум и хълма Палатин - 12 евро редовен билет; 7,50 евро за лица от 18 до 25 години; за лица под 18 години е безплатно
* Базилика Санта Мария Маджоре - безплатна
* Базилика Сан Джовани - безплатна
* Базилика Сан Пиетно ин Винколи - безплатна
Информация за градския транспорт в Рим:
Билет с валидност 100 мин. - 1,50 евро (с еднократно ползване на метро)
Билет с валидност 24 часа - 7 евро
Билет с валидност 48 часа - 12,50 евро
Билет с валидност 72 часа - 18 евро (валидно за метрото, автобуси, трамваи и тролейбуси)
Добре е да знаете!
При качване в превозното средство билетът трябва задължително да бъде валидиран!
Билетът е валиден за метро, автобус, трамвай, тролейбус.
Пазете билета си до напускане на метрото, тъй като с него ще трябва да излезете.
За допълнителна информация за градския транспорт в Рим, последвайте следния ЛИНК.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48