Вие разглеждате нашите .
Можете да се върнете към списъка от тук.

Екскурзия Плитвички езера с автобус

Екскурзия Плитвички езера с автобус

София - Загреб - Плитвички езера - Постойна - Замъка Предяма - Любляна - София
4 Дни/ 2 нощувки
20.09.2019

Транспорт: Автобус
Хранене: закуска
Дестинация: Словения, Любляна Хърватска, Загреб
Заминаване:

Програма за Екскурзия Плитвички езера с автобус

Предимства на програмата: пътуване с комфортен автобус снабден с климатик,
CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки; лицензиран екскурзовод /не водач/ придружаващ групата през цялото време; 1 нощувка със закуска в района на Загреб и 1 нощувка със закуска в района на Любляна, което дава възможност за по-добра почивка и съответно по-малко пътуване към следващия обект на посещение; предварителни резервации за Пещерата Постойна и Плитвички езера /няма чакане по опашки/; във всички посещавани градове и обекти е предвидено спокойно изпълнение на туристическата програма и достатъчно свободно време – специално за Плитвички езера приключението е цял ден / не само 3 часа както при други програми/; връщането в България е сутринта в неделя, което Ви дава възможност да починете и да се подготвите за новата работна седмица.
Желанието от Вас – изпълнението от нас!
 
1 ДЕН
 
Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 04.45 ч. по маршрут София – БелградЗагреб. Пристигане в Загреб - град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Нощувка.
 
2 ДЕН
Закуска. Отпътуване и по желание посещение на пещерата Постойна: тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Фотопауза на Замъка Предяма - уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер- собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник - барон. Туристическа програма на български език в столицата на Словения – Любляна - един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.
 
3 ДЕН
 
Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватска. По желание и срешу допълнително доплащане туристическа разходка на български език в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“. Вечерта отпътуване за България.
 
4 ДЕН
Връщане в София рано сутринта.

Цени за Екскурзия Плитвички езера с автобус

Общата цена включва:
 • транспорт с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
 • 1 нощувка със закуска в района на Любляна, хотел ***
 • 1 нощувкaсъс закуска в Загреб, хотел ***
 • медицинска застраховка с покритие 2000 евро
 • туристическата програма в Любляна, Постойна, Замъка Предяма, Загреб и Плитвички езера на български език
 • пътни такси
 • представител на фирмата придружаващ групата
 • Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
Редовна основна цена: 399,00 лева
Промоционална основна цена: 329,00 лева
ХИТ цена: 245 лв.
Задължителни такси:
 • пътни такси - 30 евро / 60 лв. (заплащат се с втората вноска)
 • сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела
Обща цена на пътуването: 305 лв. /осн.пакет + пътни такси/
Цената не включва:
 • входна такса за Плитвички езера в периода юли, август и септември - 250 hrk за възрастни; 160 hrk за деца 7-18 г.; за останалите дати: 150 hrk възрастни; 80 hrk деца 7-18 г.
 • входна такса за Пещерата Постойна в периода юли-август: 27,90 евро възрастни; 22,30 евро студенти; 16,70 евро деца 6 - 15 г.; 1 евро деца до 5 г.; за останалите дати: 25,80 евро възрастни; 20,60 евро студенти; 15,50 евро деца 9 - 15 г.; 1 евро деца до 5 г.
 • медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 8 лв.за туристи над 65 год. - 16 лв.
 • застраховка отмяна на пътуване
 • доплащане за единична стая - 20 евро на вечер
 • възможност за избор на седалка срещу доплащане.
 • сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела - 5 евро / за двете нощувки/
 • разходи от личен характер
За резервация:
 • Депозит: 100 лв. - внася с с подписването на договора
 • Втора вноска: 15 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи:
 • валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват
 • за деца под 18 години - нотариално заверена декларация от единия или двамата родители - попълва се по образец.
Забележка:
 • Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
 • Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
 • Входните такси са с отиентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията
 • Цена на индивидуален билет за Плитвички езера: 150 hrk (изключение правят датите 19.07 и 30.08)
 • Цена на групов билет за Плитвички езера: 130 hrk
 • Туроператорът, който сформира групата, прави предварителна резервация за групово посещение и закупува групови билети, без да чака групата на опашка, събира такса от 150 hrk (независимо от груповата цена). Това е сумата, която всеки турист би заплатил на касата на Плитвички езера при своето индивидуално посещение там.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48