Джелепова къща - Боженци 2*

Джелепова къща - Боженци

До центъра: 0м.

Паркинг: Не.

Животни: Да.

Хранене: закуска
Дестинация: Боженци

За Джелепова къща - Боженци

Кратко описание: Джелеповата къща - Боженци е еко къща, която се отличава с интересна възрожденска архитектура. Край нея има просторен двор с много зеленина. Туристите се наслаждават на усещането за домашен уют, пълно спокойствие и тишина далеч от напрегнатото ежедневие и динамиката на модерния град. Намира се на 215км от София и на 15км от Габрово.

Стаи: В Джелеповата къща - Боженци има общо 5 помещения(10 легла).

В стаята: Джелеповата къща - Боженци има 5 двойни стаи, едната от които е със спалня, а 4 стаи са с двойни легла, традиционно българско обзавеждане с удобна мебел и тъкани черги. Към всички стаи и апартаменти има обособени самостоятелни санитарни възели.

Гледка от стаята: планина.

Ресторанти и барове: Джелеповата къща - Боженци предлага битова механа с 15 места, към която има градина с лятна кухня и барбекю за 20 човека. Оборудвана е с готварска печка, хладилник и прибори за хранене.

Спорт и рекреация: Джелеповата къща - Боженци има открит басейн, който се ползва от всички еко къщи (Джелепова, Парлапанова и Тачева).

- Още Еко къщи в Боженци.

Цени за Джелепова къща - Боженци

  • За специални цени и празнични оферти на хотела, погледнете най-долу!

Цената на Джелеповата къща - Боженци за 2016 е в ЛВ и включва: Нощувка за ДВАМА, боженска закуска, туристическа такса, хотелска застраховка и ДДС.

Двойна стая - Цена на стая, на ден
Брой туристи Брой нощувки 01.04 - 30.10
2 1
Наем на цялата къща (до 10 човека) - 216лв
Наем на механа (до 15 човека) - 41лв (при резервация на цялата къща)

Забележка:

  • За Резервации - до 2 дни след потвърждаване на резервация, се заплащат 50% от стойността й. 15 дни преди настаняване се заплаща останалата част от сумата! При анулации след посочения срок (15 дни) неустойката е 100% от стойността на резервацията.

  • Посочените цени не са валидни по време на официални и национални празници, когато са в сила специални оферти!

Допълнителна информация за Джелепова къща - Боженци

Боженци се намира в средна Стара планина, на изток от Габрово, непосредствено след Шипченския проход. Разстоянието от Трявна е 8 км, от Габрово - 15 км, от София - 201 км, от Варна - 255 км, от Пловдив - 116 км, от Бургас - 207 км, от Русе - 150 км.

Село Боженците е създадено след турското нашествие в Търново в края на 16 век. Тогава от столицата на България бягат голяма част граждани, които се заселват в дълбоките и по-труднодостъпни части на Балкана. Между тях е и младата болярка Божана, която избира за свое скривалище местността, където в момента е село Боженците. Именно на нея то носи своето име.

Боженците е сред 100 национални туристически обекта: Архитектурно-исторически резерват "Боженци", 08:30 - 16:00 часа. Има печат при екскързоводите в началото на селото,предлага се целогодишно настаняване в 6 къщи за гости на Община Габрово и в частни къщи. Резервата се посещава от повече от 25 000 души годишно.

Допълнителни екскурзии

За националните празници в резервата се правят възстановки на традиционни обичаи-мартеници,лазаруване,коледуване. май - поход-възстановка "По пътя на Рачо Ковача" април - лазаруване, Великденско хоро. За местните обичаи и традиции може да научите повече като се слеете с местното население. С възможност за пренощуване са както Био къщите - Джелепова къща, Парлапанова и Тачева къща, така и много други.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48