Хотел Мелник - Мелник 3*

Хотел Мелник - Мелник

До центъра: 0м.

Паркинг: Да (безплатно).

Животни: Не.

Спа център; Да.

Конферентна зала: Да.

Хранене: закуска
Дестинация: Мелник

За Хотел Мелник - Мелник

Кратко описание: Хотел Мелник - Мелник е разположен в сърцето на градчето, сред невероятно красивите и величествени пясъчни пирамиди. Изцяло реновиран през 2010 година, хотелът разполага с отлични условия както за почивка и за Спа туризъм, така и за бизнес и конгресен туризъм.

Стаи: В хотел Мелник - Мелник има общо 38 помещения, от които: 27 двойни стандартни стаи, 6 единични стаи, 4 апартамента и 1 ВИП апартамент.

В стаята: Стаите на хотел Мелник - Мелник са уютни и просторни с климатик, LCD телевизор, високоскоростен интернет, собствен санитарен възел и телефон.

Гледка от стаята: мелнишките пирамиди.

Ресторанти и барове: Хотел Мелник - Мелник разполага с основен ресторант "Мелник" изграден на две нива, Винарна изградена по подобие на автентичните мелнишки изби и Лоби бар с уютна обстановка.

Конферентна зала: Хотел Мелник - Мелник има 1 конферентна зала, с всички удобства за провеждането на различни бизнес мероприятия.

СПА център: Спа центърът на хотел Мелник е съобразен с последните тенденции, с елегантен интериор е и модерно оборудване. Разполага със сауна, джакузи, парна баня, студена баня, душове, стая за релакс и масажи.

- Разгледайте и останалите хотели в Мелник.

Цени за Хотел Мелник - Мелник

 • За специални цени и празнични оферти на хотела, погледнете най-долу!

Цената в хотел Мелник - Мелник за 2019 е в ЛВ и включва: Нощувка на СТАЯ, закуска, джакузи, интернет, паркинг, туристическа такса, хотелска застраховка и ДДС.

Двойна стая - Цена на стая, на ден
Брой туристи Брой нощувки Неделя - Четвъртък Петък - Събота
2 1
Единична стая - Цена на стая, на ден
Брой туристи Брой нощувки Неделя - Четвъртък Петък - Събота
1 1
Апартамент - Цена на стая, на ден
Брой туристи Брой нощувки Неделя - Четвъртък Петък - Събота
2 1
Апартамент ВИП - Цена на стая, на ден
Брой туристи Брой нощувки Неделя - Четвъртък Петък - Събота
2 1

Забележка:

 • Дете до 3,99г - безплатно.
 • Дете от 4 - 11,99г на доп легло - 10лв на ден. Доплащане за закуска - 2,50лв на ден.
 • Дете от 4 - 11,99г на редовно легло - 50% от цената за възрсатен на редовно легло.
 • Възрастен на доп легло - 20лв. Доплащане за закуска - 5лв.
 • Почивка - 30лв.
 • За Резервации - до 2 дни след потвърждаване на резервация, се заплащат 30% от стойността й. 15 дни преди настаняване се заплаща останалата част от сумата!

 • Посочените цени и отстъпки не са валидни по време на официални и национални празници, когато са в сила специални оферти!

Допълнителна информация за Хотел Мелник - Мелник

Мелник се намира в планински район в югозападната част на Пирин планина. Разположен е в невероятно красива местност на 22 километра от град Сандански на 437 метра надморска височина. През градчето минава Мелнишката река, явяваща се като приток на р. Струма. На 7 километра от него се намира Роженският манастир. За любителите на природата между манастира и градчето има пряка пътека, която минава през природния феномен Мелнишки пирамиди.

Град Мелник е създаден още през античността. През средновековието историята на града е най - бурна. Тогава Мелник последователно е преминавал под властта на българи, византийци и сърби, докато през 1395 г. е завладян от османските нашественици. Градът е бил столица на обявилият се за независим владетел, деспот Алекси Слав, с чиито дарения през 1220 г. е изграден Роженският манастир.

Допълнителни екскурзии

Град Мелник е част от Стоте национални туристически обекта:

 • Градският исторически музей в Мелник е разположен в Пашовата къща, състояща се от каменно приземие и паянтов етаж със салон. Има общо 8 помещения. В приземния етаж на музея е показан основният поминък на този град и района - винопроизводството от местната мелнишка лоза. Показани са снимки на мелнишки изби, бъчви и др., свързани с обработката и съхраняването на мелнишкото вино. Музеят притежава богата сбирка, представяща градския живот и бит през Възраждането. Работно време: 9:00-12:00 и 13:00-17:00 ч. без почивен ден.

 • Кордопуловата къща е построена през 1754 година от заможен гръцки търговец от фамилията Кордопулос. Тя е една от най-монументалните възрожденски къщи в страната. В нея е уредена експозиция на мелнишка изба, издълбана във вид на тунел в скалата, с експонирани в нея огромни бъчви за съхраняване на мелнишко вино.

 • Паметникът на Яне Сандански е построен през 1972 година и се намира в градинката при входа на Мелник. Негов автор е скулпторът Крум Дерменджиев.

 • Роженският манастир е най-голямата обител в Пиринския край и един от няколкото средновековни български манастири, запазени сравнително непокътнати и до днес. Манастирът е разположен на около 7 км. от гр. Мелник в ниските части на Пирин. Манастирският храм е забележителен паметник на културата. В манастирската сграда е уредена експозиция. Роженският манастир не предлага настаняване и храна. За сметка на това, само на 500 м. надолу по пътя има мотел и ресторант, а отдалечения на 5 км. гр. Мелник е популярна туристическа дестинация и предлага богат избор от чудесни места за спане и храна. Асфалтовият път от Мелник е сравнително добър и води директно до манастира.

 • Мелнишките скални пирамиди.

Оферти за Хотел Мелник - Мелник 3*

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48