Отровната градина Алнуик – смъртоносната британска атракция

Отровната градина Алнуик е една от най-забележителните атракции, които можете да посетите във Великобритания.

По принцип тя е една от множеството обществени градини на замъка Алнуик в Нортъмбърленд, Англия, който пък е вторият най-голям във Великобритания.
 Но всъщност тази градина е един истински музей на някои от най-опасните растения в света. Във внимателно оформената градина има над 100 вида забранени растения като опиумен мак, отровната атропа беладона, кока, бучиниш (с който е отровен Сократ) и други. 

В тези градини още от средата на 18-и век е имало интерес към отровните и токсични растения и те са били в разцвет по време на графовете на Нортъмъбрленд, но след Втората световна война западат. 

Настоящата графиня на Нортъмъбрленд започва проекта с Отровната градина през 2005 г., вдъхновена от градина, близо до италианския град Падуа, която е използвана от Медичите за отглеждане на отровни растения.

 

Турът из Отровната градина е с ескурзоводи, които разказват за всяко едно от растенията, които туристите нямат право да подушват, да пипат или късат.

 


 Там има особени мерки за сигурност и някои от растеният са зад специлани прегради, които предпазват от отравяне по невнимание или кражба.

 


Информация за работно време, билети и точен адрес в сайта на градината Алнуик тук.

 

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48