4 хитрости за летището, които ще улеснят живота ви

Ако често пътувате със самолет, вероятно престоят на летището и преминаването през всички проверки и формалности не са ви любимите занимания.

За повечето пътници това е най-стресиращата част от пътуването.
Затова ви предлагаме да приложите следните хитрости, за да се чувствате много по-спокойни следващия път.
1. Минете отляво.

 

Не е за вярване колко простичко правило ще ви спести чакане! Повечето хора са десничари, което означава, че подсъзнателно избират дясната опашка при паспортния контрол. Ако са отворени няколко гишета, изберете лявото, там според проучванията обикновено има много по-малко хора.
2. Носете си празна бутилка.

Водата на летищата изглежда става все по-скъпа, а това е просто вода! Вместо да плащате нереалистични суми за половин литър, следващия път просто вземете със себе си празна бутилка (която без проблем ще мине проверката на ръчния багаж) и след като отидете при гейта си, я напълнете от чешмата. Тази практика се разпространява по целия свят през последните години.
3. Направете скрийншот на бордната си карта.

Повечето авиокомпании предлагат възможността да изпозлвате електронна вместо хартиена бордна карта, която можете да свалите на смартфона си. Често обаче се случва да я свалите и след това в ужас да я търсите из телефона си, или приложението на авиокомпанията да забие. За да си спестите напрежението, направете скрийншот на бордната си карта.
4. Свалете си приложение за летището.

GateGuru и iFly Airport Guide са само две от десетките безплатни приложения, които ще ви помогнат с карта и полезна информация за летището. Много от големите летища по света имат свои собствени приложения, с карти, ориентири и актуална информация за полетите.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48