Над 170 хил. чужди туристи у нас за Великден

Над 170 хил. чужди туристи у нас за Великден

Над 170 хил. чужди туристи се очаква да посетят България. Те ще са от съседните страни, както от Германия, Австрия, Испания и скандинавските страни. Това прогнозираха вчера председателят на Института за анализи и оценка в туризма Румен Драганов и председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин пред "България он ер". Според тях у нас се наблюдава ръст от 12 на сто на културния туризъм, както и 6 на сто на зимния ски туризъм.

Услугата "ол инклузив" няма да отпадне, категорични са експертите. Коментарът бе по повод твърдение, че ще се забрани този тип услуга за хотелите с под четири звезди. "Ол инклузив" е въведена още през 50-те години на миналия век у нас, когато са построени първите ни големи курорти, припомни Румен Драганов. Това е добра услуга за семействата с деца и за големи групи туристи.

Междувременно стана ясно, че България ще присъства на най-значимото туристическо изложение в света ITB Берлин с национален щанд от 400 кв. м, съобщиха от Министерството на туризма. Борсата се провежда от днес до 12 март 2017 г. и ще участва министърът на туризма Стела Балтова.

Сред основните продукти и услуги, които България предлага, са оферти за летните почивки, културно-исторически и познавателни маршрути, балнео- и СПА процедури, еко, селски и планински маршрути. Страната ни е сред най-дългогодишните участници в изложението и се явява в Берлин за 49-и път.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48