Около София: 50 идеи за разходка

Около София: 50 идеи за разходка

1 Лозенски манастир

Разстояние от София: 20км

Част от Софийската Света гора, Лозенският манастир е един от най-посещаваните в района, в гледката, която се разкрива от него към Софийското поле, буквално ще ви спре дъха. От центъра на Долни Лозен е под час пеша нагоре по не особено тежък горски черен път. След това можете да продължите към връх Половрак по Лозенската екопътека и да слезете през село Пасарел.

2. С влак до Своге
Разстояние от София: 40км, с влак - 40 мин.

Преди време събрахме 10 причини да видите Своге, а се оказа, че са много повече. Самият град е идеален за разходка, има и няколко приятни заведения. За разходките в околностите да не споменаваме..

3. Сопот
Разстояние от София: 130км.

По подбалканския път са само 130км от София до Сопот. Градчето не само носи и днес много от духа на Вазов, но и е истински магнит за почитателите на планинското колоездене, зорбинга, парапланеризма...

4. Благоевградски приказки
Разстояние от София: 102км

Мнозина отскачат до Благоевград само за обяд в парк Бачиново. Прибавете към това и една арт разходка - в старата част на града, Вароша. Макар на 2 мин от центъра, Вароша е истински романтично и уединено място. Малките улички са като лабиринт, и всяка една отвежда на неочаквано място. Както се разхождате, и пред вас се препречва врата. А зад нея - тих кът с аромата на здравец, прозорци "Окичени" с клони, и тихите стъпки на някоя угоена котка, прокрадваща се в тъмнината.

5. По пловдивските тепета
Разстояние от София: 149км, с влак - 2 часа и 15мин

От колко време не сте били в Пловдив? През последните години доста неща са реновирани и променени. Разходка из Стария град, кафе на терасата над Античния театър и вечното броене на тепета (а вие знаете ли колко точно са?) - изборът е ваш.

Очаквайте още...

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48