COVID-19 и туризма в Египет

Ситуация в Египет - COVID-19 и пътуванията

Информационният контактен център на фирма TEZ TOUR в Египет Ви съобщава, че въздушната комуникация с Египет се възобновява от 01.07.2020 г.


Регионът на Шарм Ел Шейх, Хургада и Марс Матрух са обявени за "Чиста зона", т.е. свободни от епидемия COVID-19. В тази връзка египетското правителство обяви стимулиращи мерки за възобновяване на входящия чуждестранен туризъм.

1. Авиационните такси за чартърните полети, пристигащи в градовете на "Чистата зона" преди 31 октомври 2020 г., са намалени с 50%, а разходите за наземно обслужване също са намалени с 20%.

2. Всички туристи, които пристигат с чартърни полети до курортните градове на "Чистата зона" преди 31 октомври 2020 г., получават безплатна туристическа виза за един месец, която преди струваше 25 долара.

3. Натовареността на хотелите ще бъде увеличена до 75% от легловата база.

4. На летището на отпътуване туристът ще трябва да попълни документ, потвърждаващ, че преди това не са били заразени с коронавирус, не е бил в контакт със заболели, и че не са се появили симптоми на вирусната инфекция за периода от 14 дни преди датата на пътуване. Лицата, пристигащи от страни, където огнището е достигнало нива на епидемия, трябва да предоставят отрицателен резултат от теста не по-късно от 48 часа преди заминаването. (Формите на тези документи ще бъдат предоставени допълнително). При липса на справката тестването ще се извърши на летището при пристигат, като излизането от сградата на летището ще бъде възможно само след получаване на резултата (след около 4 часа).

5. Туристът от своя страна се задължават да не консумират храни или напитки извън хотела или ресторанта, които имат сертификат за безопасност, и в случай на някакви симптоми на вирусна инфекция, да се уведоми администрацията на хотела.

6. В случай на коронавирусна инфекция по време на ваканция в Египет, на туриста ще бъдат осигурени лекарства и необходимото лечение за сметка на фонда COVID-19, създаден в Египет.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48