Почивка 22 Септември на остров Закинтос - Гърция - 6 Дни

Почивка 22 Септември на остров Закинтос - Гърция - 6 Дни

цена на човек

19.09 - 24.09.2017

6 Дни/ 5 Нощувки

Транспорт: Автобус
Хранене: All Inclusive
Дестинация: Гърция, Закинтос
Заминаване:

За Почивка 22 Септември на остров Закинтос - Гърция - 6 Дни

1 ДЕН

Отпътуване от Стадион Васил Левски София в 6:00 часа по маршрут: Кулата - Солун - Верия - Козани - Янина. Спирка в главния град на Епир - Янина - един изключително красив планински град, разположен на езерото Памвотис / желаещите могат да се разходят до острова, намиращ се в него / и идеален пример за етническо разбирателство. Тук чудесно съжителстват християни, мюсюлмани, евреи и други религии. Могат да се посетят известни джамии, църкви, синегоги, музеи. Отпътуване за Месолонги. Настаняване в хотел Liberty 3*. Нощувка.

2 ДЕН

Закуска. Ранно отпътуване за Килини / Пелопонес /. Преминава се през моста РИО - АНТИРИО - най-големият мост в света ,окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Ферибот в 10:00 ч. - Килини - Закинтос град - столицата на о-ва. Пристигане в града, свободно време за обяд и следва разглеждане на част от забележителностите му: за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали от където се разкрива прекрасна панорама / в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя /. Разглеждат се още площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос - известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос - покровител на о-ва /отвън /. Настаняване в хотел Majestic SPA 4* в селището Лаганас - част от плажната ивица на Националния Морски парк на Закинтос и с най-добър нощен живот на острова. Вечеря.* По желание посещение на гръцка вечер с музика и програма. Нощувка.

3 ДЕН

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* разглеждане на част от о-ва и круиз до Сините пещери и Навагио. Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде на един от плажовете на Националния морски парк на Закинтос, където пребивават защитения вид костенурки Caretta Caretta. Следващата ни спирка е в селището Махирадо - тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о-ва - над 2000 г.. Пътят продължава до селището Св. Никола, от където групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на о-ва. Разглеждат се Сините пещери и известния в цял свят залив Навагио. Обратно в автобуса. На връщане в селището Калипадо ще посетим местна винария и ще направим дегустация на вино. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия отново с лодка в южната част на о-в Закинтос. Това е специална лодка с "прозрачно дъно", за да може да се видят / при добър късмет / известните костенурки. Разглеждат се също пещерите и залива Кери, о-в Марантониси и др. Обратно в хотела. Свободен следобяд. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* целодневен круиз до о-в Кефалоня - най-големият от Йонийските о-ви. Посещение на езерото Мелисани и разходка с лодка в езерото / 7 € вход /, манастирът Св. Герасим - покровител на острова, столицата Аргостоли / време за обяд / и др. Тръгването е сутринта в 8:00 ч. с автобус. От Св. Никола се взема ферибот до о-в Кефалоня / с. Песада / и връщането е вечерта. Обратно на Закинтос / в хотела около 20:30 ч./. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН

Ранна закуска. В 6:00 ч. се взема обратния ферибот до Килини и отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цени за Почивка 22 Септември на остров Закинтос - Гърция - 6 Дни

Цената на Почивка 22 Септември на остров Закинтос - Гърция за 2017 е в ЛВ и включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 1 нощувка със закуска по пътя в Месологи- хотел Liberty 3* или подобен;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Majestic SPA 4*на база ALL INCLUSIVE - закуска, обяд, вечеря и местно производство алкохолни напитки, наливна бира, филтър кафе, сокове, чай - през целия ден - до 23:00 ч;
 • Посещение на град Янина;
 • Туристическа обиколка на град Закинтос;
 • Такса за моста РИО - АНТИРИО;
 • Фериботни билети Килини - Закинтос - Килини;
 • Медицинска застраховка с "Асистанс" и покритие от 5000 евро / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
 • Пътни, входни и магистрални такси;
 • Водач през цялото пътуване;

Цена на човек, за пакет

Цена

На човек в двойна стая

545.00 лв.

3-ти възрастен в двойна стая

455.00 лв.

1-во дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая

250.00 лв.

2-ро дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая

385.00 лв.

Доплащане за единична стая

185.00 лв.

Забележка:

 • Екскурзия - круиз до Сините пещери и залива Навагио - 25 €- възрастен и 20 € деца до 11.99 г.
 • Разходка с лодка в южната част на о-в Закинтос - 15 €- възрастен и 10 € - деца до 11.99 г.
 • Еднодневна екскурзия до о-в Кефалоня с включени фериботни билети: 40 €- възрастен и 25 € деца до 11.99 г. Цената не включва входа за Мелисани - 7 € и Дрогарати - 4 € ;
 • Гръцка вечер с програма - 22 € възрастен и 12 € - деца до 11.99 г.
 • Плаж в друго населено място - 5 €. По желание на групата може да се организира допълнително посещение на Закитос град - 5 €.
 • За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи само от капитана на кораба - подходящи метерологични условия!!!
 • МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40

 • СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

 • НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители - Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България - оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

 • НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит - 50% от пакетната цена; доплащане - 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания - се вземат предвид условията на плащане по тях /.

 • Лица до 5 год. и от 64до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка за целия престой в размер на 6.00 лв.

 • Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка 12.00 лева за престоя.

 • Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 12.00 лева.

 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

 • Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

 • Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по време на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /

София, ул. Опълченска 76, ет. 1, офис 8
E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 02/ 417 43 43, 0888/ 25 09 48