Фестивалът на лалето в Истанбул - 2 Нощувки

Фестивалът на лалето в Истанбул - 2 Нощувки

4 дни / 2 нощувки
04.04.2019 ; 11.04. 2019; 18.04.2019; 25.04.2019

Транспорт: Автобус
Хранене: закуска
Дестинация: Турция, Истанбул
Заминаване:

За Фестивалът на лалето в Истанбул - 2 Нощувки

П Р О Г Р АМ А:
1 ДЕН (четвъртък)
20:30 ч. Отпътуване от София - Автогара Сердика (бивш Трафик Маркет) по маршрут София-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-Истанбул. Нощен преход.
2 ДЕН (петък)
Рано сутринта пристигане в Истанбул. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването ще бъде след 14.00 ч.
08:00 ч. Пешеходна разходка в историческия център на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език (по желание; срещу заплащане, възможно е ползване на градски транспорт): Синята джамия; Хиподрума с Египетския обелиск; Змиевидната колона; колоната на Константин; фонтана на Вилхелм II; църквата Света София (обектите се разглеждат отвън без да се посещават).
След края на пешеходната разходка свободно време или възможност за допълнителни мероприятия по желание срещу заплащане:
· Посещение на стария султански дворец Топ Капъ с лицензиран екскурзовод на български език - строежът на двореца започва през 1459 г по поръчка на султан Мехмед II Завоевателя, като сградата служи за резиденция на османските султани до построяването на двореца Долмабахче. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важно гости. В една от сградите му, под осем купола се помещава Имперската Съкровищница, събрала скъпоценностите и даровете, които султаните получавали от цял свят в знак на почит и уважение.
· Посещение на църквата-музей Света София с лицензиран екскурзовод на български език - вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост, построен през 6-ти век от император Юстиниан I и получил преклонението на султан Мехмед II Завоевателя. До построяването на базиликата "Св. Петър" в Рим, куполът на Света София е считан за най-големия в света.
· Посещение на водохранилището Йеребатан с лицензиран екскурзовод на български език - най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, напомнящо на дворец, поради което често е наричано "Потъналия дворец".
Забележка: Туристите, които не желаят допълнителни мероприятия се завръщат в хотела заедно с водача на групата. След приключване на допълнителните мероприятия, участниците в тях се завръщат в хотела заедно с екскурзовода.
20:00 ч. Вечеря в атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол с шоу програма (по желание; срещу заплащане) .Нощувка.
3 ДЕН (събота):
Закуска.
08:30 ч. Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и лицензиран екскурзовод на български език (включена в пакетната цена): посещение на реновираната българска желязна църква "Свети Стефан", по един от мостовете над Златния рог се отправяме към площад Таксим - съвременния център на Истанбул, кратка разходка по булевард Истиклял с прочутия старинен трамвай "Носталгия", обиколката продължава покрай новия султански дворец Долмабахче сарай; парка Йълдъз; преминаване на Азиатския бряг по един от въжените мостове над Босфора с кратка фото-пауза при двореца Берлербей. Връщане в Европа, отново по моста над Босфора.
След края на панорамната обиколка - свободно време или възможност за допълнителни меропроятия по желание срещу заплащане:
Разходка с корабче по Босфора с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) - вълнуваща разходка между два континента, която дава възможност да се разгледат от друг ракурс дворците и историческите паметници по двата бряга на красивия Босфор, както и популярните истанбулски вили "ялъ".
Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) - едно от най-впечатляващите творения на прочутата арменска фамилия архитекти Балян, новият султански дворец се разполага в своето изящество и пищност по протежение на Босфора. Дворецът се явява резиденция на последния османски султан и първия президент на новата република - Мустафа Кемал Ататюрк.
16:00 Очарованието на "Истанбулският Манхатън" (по желание срещу заплащане) - програмата включва посещение на небостъргача "Сапфир" - най-високата сграда в Турция, която в годината на завършването ѝ се нарежда на четвърто място по височина в Европа, докато към днешна дата вече е едва на 19 място. В небостъргача се помещават МОЛ с магазини на известни марки; заведения и ресторанти; ; офиси; апартаменти за живеене на по-горните етажи; СПА и Уелнес център, но най-забележителното е 360 градусовата гледка, която предлага терасата на последния етаж, разположена на 238 м височина и намиращия се на същия етаж 4D симулатор на полет с хеликоптер над Истанбул - изживяване, което наистина си заслужава.
19:00 ч. Вечеря в рибен ресторант на Златния рог (по желание срещу заплащане)
19:00 ч. "Светлинна симфония" - нощна автобусна обиколка на Истанбул (по желание срещу заплащане) - Истанбул е градът с много лица, красив както през деня, така и през нощта, целия облян в светлина.
19:30 ч. Програма "Нощен Босфор" (по желание срещу заплащане) - вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма.
Круизът включва вечеря и шоу програма с местни фолклорни танци от различни региони в Турция, ориенталски танци, музикална програма с DJ.
Менюто включва :
 • Сезонна салата , различни видове студени предястия (мезета);
 • Три вида основно ястие :
-Печено пилешко месо ;
-Кюфтета на скара;
-Риба;
 • Десерт -сезонни плодове
 • Включените алкохолни напитки / бира ,турска ракия , водка , вино / и безалкохолни напитки са местно производство и са без лимит.
Нощувка.
4 ДЕН (неделя)
Закуска. Освобождаване на хотела.
8:30 ч. Посещение на парка на лалетата - Емирган (включена в пакетната цена):
Простиращ се на територия от 470 000 м2, достигаща до самия Босфор, през м. Април паркът се превръща в приказна картина, съчетаваща цветовете на различни видове лалета, грижливо оформени в красиви мозайки и фигури от цветя.
Около 12 ч отпътуване за Чорлу с посещение на фабричния магазин ТАЧ и възможност за шопинг - качествени спални комплекти, детски комплекти, хавлии, пердета, завивки и др.
Отпътуване за Одрин. Кратък престой в града с възможност за посещение на прочутата джамия Селимие - дело на известния архитект на османската империя Синан и символ на съвършените пропорции; възможност за шопинг в Одринската Капълъ Чаршъ и борсата за перилни препарати.
Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Цени за Фестивалът на лалето в Истанбул - 2 Нощувки

Цената на Фестивалът на лалето в Истанбул за 2019 е в ЛВ и включва:

 • Транспорт по посочения маршрут с лицензиран туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в No name 2/3 * хотел в Истанбул;
 • Обзорна обиколка на Истанбул с автобус и лицензиран екскурзовод на български език;
 • Посещение на парка на лалето "Емирган";
 • Кратък престой в Одрин с възможност за посещение на българската църква Св.Св. Константи и Елена; джамията Селимие и време за шопинг;
 • Всички пътни, магистрални и гранични такси;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5000 евро на ЗАД АРМЕЕЦ
 • Водач от фирмата организатор по време на пътуването и престоя в Истанбул.

Пакетни цени в лева при настаняване в стандартна стая в No name 2/3 * хотел в Истанбул:

Дата на заминаване

Възр. в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

2-ма възр. + 1 дете (0-5.99)

2-ма възр. + 1 дете (6-11.99)

04.04.2019
11.04.2019
18.04.2019
25.04.2019

155 лв

195 лв

155 лв

435 лв

435 лв


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни услуги и програми по желание;
 • Доплащане за медицинска застраховка с асистьнс за лица над 65 г. - 5 лв;над 70г-10 лв;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - заплаща се съгласно тарифите и условията на застрахователната компания.

Плащания:

 • до 1 дни след Резервация - 30% от сумата
 • до 14 дни преди Настаняване - 100% от сумата

Условия

 • Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
 • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер от 30 - 50% от пакетната цена.
 • туристите пътуват с международен паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
 • Туроператорът има сключена застраховка 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД "АРМЕЕЦ"- гр. София, ул. Стефан Караджа. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".
 • Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител - и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
 • Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
 • Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!

Условия за анулация:

 • за Анулация до 14 дни преди Тръгване - 30% от сумата
 • за Анулация до 1 дни преди Тръгване - 100% от сумата.

Допълнителни екскурзии

Посещение на дворец Топ Капъ 2019. - ТУРЦИЯ, ИСТАНБУЛ ()

Посещение на стария султански дворец Топ Капъ с лицензиран екскурзовод на български език - строежът на двореца започва през 1459 г по поръчка на султан Мехмед II Завоевателя, като сградата служи за резиденция на османските султани до построяването на двореца Долмабахче. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важно гости. В една от сградите му, под осем купола се помещава Имперската Съкровищница, събрала скъпоценностите и даровете, които султаните получавали от цял свят в знак на почит и уважение.

Ден на провеждане:
на 1 -ви ден от екскурзиятав 13:00 ч.
Цена за възрастен: 40.00 BGN
Цена за дете: 35.00 BGN

Цената включва

 • Лицензиран екскурзовод

 • Трансфер с автобус

 • Входна такса

Цената не включва

 • Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзиятав 8:00 ч.
Цена за възрастен: 10.00 BGN
Цена за дете: 10.00 BGN

Цената включва
 • Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

 • Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзиятав 14:00 ч.
Цена за възрастен: 90.00 BGN
Цена за дете: 70.00 BGN

Цената включва

 • Лицензиран екскурзовод

 • Трансфер с автобус

 • Входните такси за музейте

Цената не включва

 • Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзиятав 16:45 ч.
Цена за възрастен: 30.00 BGN
Цена за дете: 25.00 BGN
Цената включва
 • Лицензиран екскурзовод
 • Трансфер с автобус
 • Входна такса

Цената не включва

 • Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзиятав 20:00 ч.
Цена за възрастен: 50.00 BGN
Цена за дете: 40.00 BGN
Цената включва

Вечеря по меню:

 • предястие, салата, основно ястие, десерт, напитка.

Цената не включва

 • Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 8:30 ч.
Включен в цената
Цената включва
 • Лицензиран екскурзовод

 • Трансфер с автобус

Цената не включва

 • Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 11:30 ч.
Цена за възрастен: 30.00 BGN
Цена за дете: 25.00 BGN
Цената включва
 • Лицензиран екскурзовод
 • Трансфер с автобус

Цената не включва

 • Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 13:00 ч.
Цена за възрастен: 45.00 BGN
Цена за дете: 40.00 BGN
Цената включва
 • Лицензиран екскурзовод
 • Трансфер с автобус
 • Входна такса за музея

Цената не включва

 • Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 16:00 ч.
Цена за възрастен: 40.00 BGN
Цена за дете: 35.00 BGN
Цената включва
 • Водач на групата
 • Трансфер с автобус
 • билет за 4D киното

Цената не включва

 • Разходи от личен характер
Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 19:00 ч.
Цена за възрастен: 50.00 BGN
Цена за дете: 40.00 BGN
Цената включва
 • Вечеря в рибен ресторант.
 • Трансфер с автобус.

Цената не включва

 • Разходи от личен характер.

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 19:00 ч.
Цена за възрастен: 20.00 BGN
Цена за дете: 15.00 BGN
Цената включва
 • Трансфер с автобус

Цената не включва

Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 19:30 ч.
Цена за възрастен: 90.00 BGN
Цена за дете: 80.00 BGN
Цената включва
 • Богата и разнообразна вечеря на корабче;
 • Шоу програма с DJ, много музика и танци;
 • Трансфер с автобус;

Цената не включва

 • Разходи от личен характер

Ден на провеждане:
на 4 -ти ден от екскурзиятав 8:30 ч.
Включен в цената
Цената включва
 • Трансфер с автобус

Цената не включва

 • Разходи от личен характер

Цена за възрастен: 40.00 BGN
Цена за дете: 35.00 BGN
Цената включва
 • Лицензиран екскурзовод
 • Трансфер с автобус
 • Входна такса

Цената не включва

 • Разходи от личен характер

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48