Почивка на Малдивите 2019 - Информация

Почивка на Малдивите 2019 - Информация
от 1 лв.

Почивка на Малдивите 2019 - Информация

Транспорт: Самолет
Дестинация: Малдиви, Мале
Заминаване:

Цени за Почивка на Малдивите 2019 - Информация

Част от предлаганите, от Кимба Тур хотели:

хотели 3*

- All inclusive, 1974.00лв

хотели 4*

- BB, 1398.00лв

- All inclusive, 2227.00лв

- BB, 2705.00лв

- HB, 2787.00лв

- All inclusive, 6690.00лв

хотели 5*

- BB, 1507.00лв

- BB, 1774.00лв

- BB, 1839.00лв

- All inclusive, 5024.00лв

- All inclusive, 5896.00лв

- All inclusive, 6782.00лв

- BB, 7299.00лв

  • Цените са ориентировачни, за даден период! За ПРОМО цени в реално време, за Вашите дати и брой нощувки, моля да се свържете с нас на: reservations@kimbatour.com

Допълнителна информация за Почивка на Малдивите 2019 - Информация

Малдивите са едно от онези места на Земята, където бихте се връщали отново и отново в търсене на съвършеното спокойствие.

Какво ви очаква на Малдивите?
Топли, прозрачни води (27-28 градуса през цялата година), безкрайни рифове и срещи с интересни морски обитатели, уединението на бунгалата, незабравими изгреви и залезите.

За кого са подходящи Младивите?
Курортите на Малдивските острови се стремят да привлекат туристи, обещавайки им "последното останало райско кътче на земята". Ако представата ви за райско кътче е девствен, тих тропически остров с полюшващи се палмови дръвчета, чисто бели плажове и брилянтни тюркоазени лагуни, то Малдивските острови със сигурност няма да ви разочароват. Групата от 1190 коралови острова е основна дестинация за практикуващите леководолазно гмуркане, които идват тук заради приказните рифове и изобилието от подводен морски живот, това място не е подходящо за туристи с ограничен бюджет или любители антрополози, които искат да пътуват сами и да живеят като местното население.

Какво е времето на Малдивите?
Температурите варират между 24 и 33 °C през цялата година. Влажността на въздуха е висока, но не се усеща осезателно поради постоянния бриз. Преобладават два сезона - сух (през зимата) и дъждовен (през лятото).

Валута на Малдивите: Малдивска руфия 8,71= 1,00 лв.

Електричество на Малдивите: между 110 и 220 волта, в зависимост от мястото, на което сте отседнали. Препоръчително е да имате в себе си адаптор.

География на Малдивите: Малдивският архипелаг се състои от 26 атола, обединяващи 1190 коралови острова, които се простират на територия от 90 000 квадратни километра, което прави Малдивите една от най-разкъсаните и разпръснати на голяма територия държави в света. Състои се коралови рифове и пясъчни ивици по продължението на 960 км дълга подводна планинска верига, издигаща се от дълбините на Индийския окена. Само 203 острова са обитаеми, най-големият от които - Мале, където се намира и единственият град и единственото пристанище - едноименната столица. Повечето острови са обкръжени от коралови рифове. Всеки атол има средно по 5 до 10 населени острова и 20 до 60 ненаселени. Малдивите са и най-ниската държава в света - най-високата точка на територията и? достига едва 2,3 метра. На някои острови обаче има дюни, които достигат 3 метра височина.

Площ: 298 кв. км.

Транспорт на Малдивите: Основно движение е с лодки между островите.

Бакшиши на Малдивите: На Малдивите се добавя заплащане от 10 процента на всички услуги, затова не се изисква бакшиш.

Религия на Младивите: Официална религия е ислям, но се срещат и индуси.

Език на Малдивите: Основно местните говорят дивехи и английски език.

Население: 349 106 души (2005)

Часова зона: UTC +5

Телефонен код: +960

Столица: Мале

Кога е най-доброто време за посещение на Малдивите?
Ако се нуждаете от допълнително количество слънчева светлина, трябва да посетите Малдивите между декември и април, в сухия период. Това е и високият сезон, което означава, че е възможно курортите да са изцяло заети, а и цените да са по-високи. Периодът между Коледа и Нова година е най-оживен и най-скъп, а в периодът между май и ноември времето е все още топло, но леко облачно и дъждовно, а влажността по-висока. Това е ниският сезон, като и цените са по-ниски. Променливите месеци ноември и април са препоръчителни за гмуркачите, тъй като водата е най-чиста и видимостта е по-голяма.

Изисква ли се виза при посещение на Малдивите?
Не се изисква виза при посещение на Малдивите. Всички туристи от всички държави получават 30-дневна виза при пристигане, но всички посетители трябва да носят валиден документ за пътуване. Ако до датата на изтичане на паспорта остават 30 дни след пристигане, туристите не могат да удължат престоя си.

Трябват ли ваксини за Малдивите?
Обикновено не се изискват ваксини, но за посетители от Централна Африка, или Южна Америка, или за посетители, пътували през тези райони, за да достигнат до Малдиви, се изисква да бъдат ваксинирани срещу жълта треска.

Водата безопасна ли е за пиене?
Всеки курорт има своя инсталация за обезсоляване на водата, а бутилираната такава е достъпна на всички острови.

Какви са болниците на Малдивите?
Малдивите предлагат отлични медицински и зъболекарски услуги, аптеки, голяма държавна болница, както и много частни клиники в столицата Мале. Всеки един курорт е оборудван с невероятни медицински съоражения и клиники.

Кой е най-добрият район за отсядане на Малдивите?
Всички хотели на Малдивите имат отлична система за превозване, което предоставя на посетителите лесен достъп до другите островчета, без значение къде са отседнали. Повечето от хотелите са разположени на частен остров, или на по-малки островчета, където има само няколко курорта - всички от тях предлагат висококачествен стандарт на обслужване и ако не ви се налага да бъдете на някое конкретно място - наистина е без значение къде сте отседнали.

Каква е разликата между курортен комплекс, хотел и къща за гости?
На Малдивите, тези три категории хотели имат съвсем различен смисъл един от друг. Курортен комплекс е хотел на ненаселен остров, който остров всъщност представлява целия хотел. Хотел, от своя страна, означава хотел, намиращ се на населен остров, където има и други хотели. Къщите за гости предлагат по-малко съоражения и като цяло се смятат за по-нискобюджетни.

Транспорт от летището до курортите и хотелите?
Летището е разположено на отделен остров и за всички курорти и хотели (с изключение на тези, разположени в близост до летището), транспортът във всеки случай ще бъде моторна лодка, или хидроплан, което отнема около 45 минути.

Какви водни спортове се предлагат?
Повечето посетители се наслаждават на лагуните, плуването и шнорхелинга в тюркоазените води, както и плаване, плаване с кану, уиндъсрфинг, парасейлинг, риболов, джет-ски и други. Малдивските острови са световно-реновирани с възможностите за гмуркане и шнорхелинг. Също така, имате възможност да посетите експедиция по хранене на акули, където ще бъдете във водата сред гладните акули, населяващи рифовете, като ще станете свидетели на това как гидовете ги хранят. Можете също да наемете яхта, с възможност с капитан и готвач, с която да плавате между островчетата.

Възможно ли е да се внасят спиртни напитки в столицата?
Забранено е внасянето на спиртни напитки в Малдивите, освен ако посетителят няма специален лиценз за внасяне на спиртни напитки, бира, или подобни продукти. Ако закупите спиртни напитки, бира, или подобни продукти от безмитните магазини по път към Малдиви, в такъв случай продуктите трябва да бъдат облигирани при пристигане в Малдивите, като продуктите ще бъдат освободени при отпътуване.

Намират ли се банкомати в Малдивите?
Банкоматите се намират на няколко места в столицата на острова, като за момента предлагат услуги само за местните жители и не приемат чуждестранни кредитни/дебитни карти.

Мога ли да използвам Visa Card, Master Card, или дебитна карта на Малдивите?
Повечето от местните магазинчета приемат всички основни кредитни карти, но нито едно от тях не може да ви предостави пари в брой от картата ви. Има 2-3 търговци, които могат да ви предоставят ограничени пари в брой, като това е възможно единствено по време на делничните дни, а търговците ще ви издадат паричен чек, който след това трябва да инкасирате от банката. Единствено една банка на Малдивите предлага инкасиране на кредитни карти, но изтеглянето е ограничено.

Има ли нещо, което е препоръчително за вземане?
Ако желаете, можете да вземете със себе си цигари /до 2 кутии/, като не забравяйте да вземете и допълнително шише от любимия си крем против слънце, както и шапка, слънчеви очила, чорапи/обувки за ходене във водата и не на последно място спрей/лосион против насекоми.

Допълнителни екскурзии

Забележителности

Мале е столицата на Малдивските острови, като на местен език се произнася "Маа - лей". Тя е разположена на най-големия атол - Каафу. (Атолите са ниски коралови острови, състоящи се от коралов риф, заобикалящ централната низина. Низината обикновено е лагуна. Тези острови са характерни с ниската си надморска височнина - най-високата точка в Малдивите е 2,3 метра.)

Близо една трета от населението на Малдивите живее в Мале. Това е нормално, защото там са съсредоточени основните дейности на държавата. Тук се намира и Международното летище, което ежедневно докарва в "рая" стотици туристи.

Освен вълшебните плажове (предизвикателство за гмуркачите), в Мале могат да се видят и доста забележителности. Някои от тях са джамията Хукуру Миски, пристанището с традиционните лодки "дхонис", мавзолеи и религиозни паметници. Основната религия на малдивците е ислям. След дълъг будистки период мюсюлманите донасят със себеси суни ислям. Островите преминават към тази религия през 12-и век и тя остава преобладаваща сред населението.

Елитът на Малдивите живее в Мале. В старата пазарна част, която все още помещава центъра на търговията на едро и дребно в страната, алеите са толкова тесни, че е изключително трудно да се придвижите с превозно средство, особено сред безкрайните тълпи от хора.

Вероятността туристите да се срещнат с местното население е малка, тъй като туристическите курорти не са разположени на острови, където живее местно население. Все пак Мале си заслужава да се види, а и задължително условие е оттам да се купи или поне да се опита прясна риба. Основният и най-печеливш поминък след туризма на Малдивите, е риболовът. В кристално сините води има огромно разнообразие от риба, но се лови само тази, която не е застрашена - риба тон, махи-махи, баракуда и др. 40% от трудоспособните хора в столицата са ангажирани с риболова. Освен идустрия, риболовът е и развлечение, както за местните жители, така и за туристите.

Любопитно: Интересен факт за работната седмица на Малдивите е, че първият й ден е неделя, а първият почивен ден от седмицата е петък.

Малдивите са екзотични, далечни, тюркоазеносини, с палми, с дървени къщички, надвиснали над водата... Всеки, който е бил там, ще ви каже, че това е истинско парченце от рая, паднало по случайност на земята. И макар да изглеждат като място, на което човек може да се отдаде на абсолютен релакс, излежаване и събиране на тен, всъщност на Малдивите можете да си изкарате и една доста активна почивка.

Ето няколко неща, които можете да видите и правите там:

Гмуркане

Малдивите са една от най-прекрасните дестинации за гмуркане на света. Кораловите рифове ви очакват, има многобройни училища, така че не е необходимо дори да умеете да се гмуркате - ще се научите тук. Като рай за младоженците, Малдивите имат и специално предложение за тях - спускане в подводния свят на двамата, завързани заедно с въже.

Риболов

Риболовът е спокойно занимание, на което можете да се отдадете сред кораловите острови. Има определени места, на които може да се лови риба, тъй като природата тук е под закрила. На Малдивите ще имате шанса да уловите някоя екзотична риба.

Разходка по островите

Малдивите се състоят от близо 1200 коралови острова, така че ако сте дошли от другия край на света, не се ограничавайте само с този, на който се намира вашият хотелски комплекс. Разходка с лодка от остров на остров ще ви покаже по-голяма част от богатия живот на Малдивите.

Водни спортове

Няма как на място, където водата е повече от сушата, водните спортове да не са развити. Плуване, водно поло, сърф, гмуркане, уиндсърф, плаване с яхта - изборът е огромен.

Китовата подводница

Името на тази забележителност е малко подвеждаща - Китовата подводница (Whale Submarine) не е създадена за наблюдаване на китове, а на живота в кораловия риф. Но да, наистина е подводница, която се спуска на 35 м дълбочина, за да могат туристите да разгледат цветния подводен живот през илюминаторите.

Джамията Хукуру Мискийи

Хукуру Мискийи или Старата петъчна джамия - това е най-старият мюсюлмански храм на Малдивите. Издигнат е през 1656 г., а стените му са коралови. Запазени са изящни украси вътре.

Националният музей

Сградата на Националния музей може и да е доста грозновата, но вътре в нея са запазени интересни артефакти, които обясняват съдбата на тези изолирани острови през вековете. Намира се в столицата Мале.

София, ул. Опълченска 76, ет. 1, офис 8
E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 02/ 417 43 43, 0888/ 25 09 48