Хотелски комплекс Рила - Семково 2*

Хотелски комплекс Рила - Семково
Дестинация: Семково

За Хотелски комплекс Рила - Семково

Хотелски комплекс Рила се намира в планината Рила на 17 км. от гр. Белица в курорта Семково. Разстоянието до най-близкото летище София е 160 км.

Описание на хотела:
Хотел Рила разполага с 89 помещения, от които 31 двойни, 42 тройни и 4 четворни стаи и 12 студиа и апартаменти (общо 259 редовни легла, с въможност за 80 допълнителни), със закрит басейн, фитнес-център, кабинет за сух масаж, фоайета с тихи игри.
Комплексът разполага с ресторант и дневен бар.
Всички стаи са с WC с душ, балкон, с изглед към планината.
Хотелът има готовност да приема индивидуални и групови туристи, детски групи, туристи за планински отдих, профилактика и лечение.
Спорт / Забавления:
Средногодишните температури в курорта са между 7,5° С в северното подножие и 9,5°С в южното подножие и -3°С при Мусала, най-ниската средно годишна температура в България. Средните януарски температури варират от -2° до -10,9°С, а средните юлски температури - от 18° до 5°С. Най-студен е януари, най-топъл - август. Снежната покривка по високите части се задържа около 250 дни.
Семково разполага със шест ски-писти, в т.ч. три по северните склонове, с обща дължина около 4 км., обслужвани от осем влека. Ски-плацовете в курорта са със сравнително малка дължина и наклон и са удобни за масов спорт.
По - важните ски - писти са:
Ски-писта в местността Семково, с дължина 400 м, обслужва се от ски-влек с капацитет 150 души за 1 час.
Ски-писта в м. Орлите (Картала) с дължина 800 м, обслужва се от 2 ски-влека с дължина 800 м и 1100 м с капацитети съответно 450 и 700 души за 1 час.
Природните дадености и изградените писти и ски-съоръжения към дадения момент характеризират Семково като курорт за масов ски -туризъм и целогодишно използване за планински отдих и лечение.
Хотелът е изходен пункт за осъществяване на планински маршрути до природни забележителности на национален парк Рила.

E-mail: reservations@kimbatour.com

Тел.: 0888/ 25 09 48